fredag, juni 14, 2024

Fem tips for en mer budsjettvennlig jul

Populært

Julen skal være en glad høytid, men hvert år hører vi at mange opplever at trang økonomi overskygger hyggen.

Det er ikke jul uten lys, gaver, et pyntet tre, Sølvguttene, snø, duften av nyvasket hus… Vi kan fortsette denne listen i det uendelige. For mange er det dessverre heller ikke jul uten en klump i magen fordi budsjettet ikke går i hop og frykten for å ikke klare å lage en fin jul for barna overskygger gleden over å se håpet og forventningene i barnas øyne.

I 2022 har prisene på det aller meste av de grunnleggende tingene vi trenger steget. Mat er dyrere, drivstoff er dyrere, og strømprisene i Sør-Norge er på nivåer vi knapt ville tro var mulig for et par år siden.

For mange er det nok mulig å ha en litt mer budsjettvennlig jul. Om man snakker med andre voksne rundt seg, skal man ikke se bort fra at de fort kan synes det er en god idé!

I 2021 anslo Virke, hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen, at hver nordmann ville handle for 12.070 kroner i desember. Av dette var 5.120 kroner mat. Spiser vi opp alt? Er det gaver vi gir der vi kanskje heller kunne avtalt å ha noen hyggelige timer sammen? Hvor mye glede er det i enda en nisse? Husk – feiringen er er en gave i seg selv!

Her er fem tips til en litt mer budsjettvennlig jul:

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel