Nyttårsaften er det mange som har kalkun på menyen, og flere og flere velger filet i stekepose. Det gir et tilnærmet garantert saftig resultat.
Porsjonsstørrelsen på kalkunfilet er 250 gram per person. Krydre fileten godt med salt og pepper, legg i stekeposen og stek på 220 grader i rundt 40 minutter.
Kjernetemperaturen skal være 68 grader.
La den ferdig stekte fileten hvile i stekeposen i 10 minutter før du tar den ut og skjærer i skiver.
Relatert: Glemt å tine kalkunen? Her får du løsningen
Stuffing
Etter å ha prøvd denne stuffingen som matvarekjeden Meny har delt oppskriften på, har vi i Huslig fått en ny tilbehørs-favoritt.
Lager du hel kalkun, så fyll kalkunen med stuffingen. Dersom du lager filet, så kan du ha den i en ildfast form stekovnen mens fileten hviler. Denne porsjonen er for 8 personer.
Relatert: Herlige til helgefrokosten og koldtbordet: Eggesalat og rødbetesalat
1 finhakket løk
100 g bacon i terninger
300 g loff
100 g svisker (del hver sviske i 4-6 biter)
1 rødt eple i terninger
3 egg (piskes)
4 ss smeltet smør
0,5 ts allehånde , malt
1 bunt finhakket kruspersille , liten
3 ss timian , hakket
1 ts salt
0,5 ts pepper
Skjær loffen i skiver og kjør i en foodprocessor. Stek bacon og løk til det har en fin farge. Ha i brødsmulene slik at de trekker til seg smakene fra bacon og løk. La surre i et par minutter.
Ta smuleblandingen over i en bolle. Bland inn svisker, eple, egg, smeltet smør, allehånde, kruspersille, timian, salt og pepper. Ha i stekovnen mens kalkunen hviler.
Relatert: Vinteren er høysesong for skalldyr: Prøv klassikeren gratinerte kamskjell
Rosenkål
Mange har blandede følelser for rosenkål – det er gjerne fordi man har fått dem ihjel-kokt. Del rosenkålen i to og kok den på høy varme i 4-5 minutter. Den skal knapt være mør når den er ferdig.
Ha gjerne i 2 ss smør også, for en ekstra god smak.