fredag, juli 10, 2020

10 tips til hvordan du kaster mindre mat og samtidig sparer penger

Populært

Derfor må du alltid feste kommoder og klesskap til veggen

En tragisk ulykke satt fokus på hvordan man bør sikre møbler i et hjem med små barn. Du kjenner sikkert igjen følelsen av å ha...

Derfor skal du grave egg og banan ned i jorden sammen med plantene dine

Egg og banan kan faktisk gjøre underverker for plantene dine. Har du ikke naturlig grønne fingre, eller masse penger å bruke på gjødsel, passer...

Pleier du å kaste eggeskall? Her er 9 tips til hvordan hagen kan dra nytte av dem!

Hva pleier egentlig du å gjøre med eggeskall? Det vanligste er helt klart å kaste dem i søpla, men visste du at eggeskall faktisk...

Kjøkkensjefens egne råd om rens av fastbrente rester på stekeformene

Bakeformer, stekebrett og langpanner får røff behandling, og sakte men sikkert vil de begynne å bære preg av nettopp dette. De blir slitt og...

Vi vet det alle sammen, vi kaster altfor mye mat, og vi burde skjerpe oss og kaste mindre. Men det er ikke alltid så lett. Her skal du få 10 gode tips til hvordan du kan kaste mindre og samtidig spare penger.

1 Planlegg innkjøpene dine


Ja da, det har du hørt mange ganger før. Men det er et av de beste tipsene for å kaste mindre mat. Hvis du planlegger hva du skal ha til middag flere dager i forveien, i stedet for å handle på impuls, blir det mindre mat i avfallet.


2 Hold deg til handlelisten

Kjøp bare det som står på listen din. Unngå impulskjøp og å kjøpe matvarer på salg bare fordi det er på salg.

3 Plasser maten smart i kjøleskapet

Gjør som de gjør i butikken: Plasser maten med kortest holdbarhet foran og den med lang holdbarhet bak. Da er det større sjanse for at du får spist opp maten før den blir dårlig.


4 Oppbevar maten riktig

Les deg opp på hvilke frukter og grønnsaker som holder seg best i kjøleskap og hvilke som trives best på kjøkkenbenken. Poteter skal for eksempel ikke i kjøleskapet. Bananer skal ikke lagres sammen med annen frukt. Og ikke skyll bærene før rett før de skal spises.

5 Oppbevar de friske urtene riktig

Urtene du kjøper på butikken har en tendens til å henge med hodet etter bare noen få dager. Men oppbevarer du de på denne måten, kan de holde opp til to uker. Klipp urtene ved potten, og sett dem i et høyt glass med vann. Bytt vannet ofte.

Koriander og persille holder seg best hvis du klipper av bladene, skyller og tørker de godt. Så ruller du bladene i kjøkkenpapir så de knuser, og oppbevarer de i kjøleskapet i en lufttett plastpose.

6 Lag bare den maten du spiser

Ikke lag mer enn du spiser opp. Og hvis du skal lage mer, lag så mye at du har nok til et restemåltid. Er det bare litt mat igjen etter middagen, går det som regel i søpla.

7 Frys ned restene

Sørg for at maten er helt avkjølt før du fryser den ned. Skriv dato og innhold på.

8 Frys ned frukt- og grønnsaksrester

Frukt og grønnsaker kan fint fryses. Bruk det i smoothier senere. Og ikke kast bananskallet. Hakk det opp i små biter, og frys det ned. Ha det så i en blender med litt melk, og du får en deilig iskrem.

LES OGSÅ: 10 SMARTE TIPS TIL KJØKKENET

9 Frys ned kafferester

Rakk du ikke å drikke opp hele kaffekoppen før du matte kjøre minsten på fotballtrening? Hell den avkjølte kaffen i et isbitbrett og frys ned. Bruk de senere til iskaffe eller andre kalde drikker.

10 Frys ned jusrestene

Det samme kan du gjøre med jusrester. Frys de ned i et isbitbrett, og bruk de senere i smoothien din.

Kilde: BHG

72,608FansLik
259FølgereFølg
Lik oss på Facebook:

Neste artikkel