tirsdag, oktober 20, 2020

10 tips til hvordan du kaster mindre mat og samtidig sparer penger

Populært

Derfor må du alltid feste kommoder og klesskap til veggen

En tragisk ulykke satt fokus på hvordan man bør sikre møbler i et hjem med små barn. Du kjenner sikkert igjen følelsen av å ha...

Derfor skal du ikke ta bort folien på smørpakken

River du av folien som sitter under lokket på smørpakken? De fleste gjør nok det. Men det kan faktisk lønne seg...

Bygger hus basert på barnetegninger

Et entreprenørfirma i England kom på en genial ide. De ønsket å lage noen spesiell modeller, og bestemte seg for å...

Denne ene ingrediensen fjerner mugg på badet ditt – uten giftige kjemikalier

Mugg storstives på det varme og fuktige baderommet ditt. Og har du først fått mugg på badet, kan det fort bli både dyrt og...

Vi vet det alle sammen, vi kaster altfor mye mat, og vi burde skjerpe oss og kaste mindre. Men det er ikke alltid så lett. Her skal du få 10 gode tips til hvordan du kan kaste mindre og samtidig spare penger.

1 Planlegg innkjøpene dine

Ja da, det har du hørt mange ganger før. Men det er et av de beste tipsene for å kaste mindre mat. Hvis du planlegger hva du skal ha til middag flere dager i forveien, i stedet for å handle på impuls, blir det mindre mat i avfallet.

2 Hold deg til handlelisten

Kjøp bare det som står på listen din. Unngå impulskjøp og å kjøpe matvarer på salg bare fordi det er på salg.

3 Plasser maten smart i kjøleskapet

Gjør som de gjør i butikken: Plasser maten med kortest holdbarhet foran og den med lang holdbarhet bak. Da er det større sjanse for at du får spist opp maten før den blir dårlig.

4 Oppbevar maten riktig

Les deg opp på hvilke frukter og grønnsaker som holder seg best i kjøleskap og hvilke som trives best på kjøkkenbenken. Poteter skal for eksempel ikke i kjøleskapet. Bananer skal ikke lagres sammen med annen frukt. Og ikke skyll bærene før rett før de skal spises.

5 Oppbevar de friske urtene riktig

Urtene du kjøper på butikken har en tendens til å henge med hodet etter bare noen få dager. Men oppbevarer du de på denne måten, kan de holde opp til to uker. Klipp urtene ved potten, og sett dem i et høyt glass med vann. Bytt vannet ofte.

Koriander og persille holder seg best hvis du klipper av bladene, skyller og tørker de godt. Så ruller du bladene i kjøkkenpapir så de knuser, og oppbevarer de i kjøleskapet i en lufttett plastpose.

6 Lag bare den maten du spiser

Ikke lag mer enn du spiser opp. Og hvis du skal lage mer, lag så mye at du har nok til et restemåltid. Er det bare litt mat igjen etter middagen, går det som regel i søpla.

7 Frys ned restene

Sørg for at maten er helt avkjølt før du fryser den ned. Skriv dato og innhold på.

8 Frys ned frukt- og grønnsaksrester

Frukt og grønnsaker kan fint fryses. Bruk det i smoothier senere. Og ikke kast bananskallet. Hakk det opp i små biter, og frys det ned. Ha det så i en blender med litt melk, og du får en deilig iskrem.

LES OGSÅ: 10 SMARTE TIPS TIL KJØKKENET

9 Frys ned kafferester

Rakk du ikke å drikke opp hele kaffekoppen før du matte kjøre minsten på fotballtrening? Hell den avkjølte kaffen i et isbitbrett og frys ned. Bruk de senere til iskaffe eller andre kalde drikker.

10 Frys ned jusrestene

Det samme kan du gjøre med jusrester. Frys de ned i et isbitbrett, og bruk de senere i smoothien din.

Kilde: BHG

73,673FansLik
268FølgereFølg

Neste artikkel