lørdag, desember 9, 2023

Sydenjul? Eksotiske eventyr venter på Fuerteventura

Populært

Perlestrender, vulkaner, smaragdgrønt hav, bølger, adrenalin og vannsport. Vulkanøya Fuerteventura har mer å by på enn du kanskje tror

Perlestrender, vulkaner, smaragdgrønt hav, bølger, eventyr og vindsurfing? Vulkanøya Fuerteventura, knappe 100 km fra den nord-Afrikanske kyst, har mer å by på enn du kanskje tror.

– Dette er definitivt en øy for unge eventyrlystne, forteller Juan Francisco Cervero, Turistdirektør ved Spanias Turistkontor i Norge.

Øya er kjent for behagelig helårsvarme og forfriskende havvind, og strendene florerer med vannsport-elskere, nybegynnere så vel som eksperter. Naturlandskapet preges av sanddyner, vulkaner, og tørre landskap – og blir utseendemessig sammenlignet med planeten Mars.

Smaragdgrønt hav og skjulte strender

Av øyas over 150 idylliske strender finner vi Playa Esmeralda, kåret til en av de ti vakreste i verden..

Den milelange surfestranda Playa de Cofete er skjermet av fjellkjeden i Jandía naturpark, og forblir derfor en hemmelighet for mange. Her kan du jage den neste store bølgen, og vandre der få har vandret før deg.

– På Playa de Moro Jable, omtalt som «Europas Hawaii», finner du små barer, parasoller til leie og shoppingmuligheter like i nærheten. For ikke å snakke om utallige muligheter for vannsport, som surfing og kanopadling, sier Cervero.

Soavento. Foto: Spanias Turistkontor

Adrenalin, sport og eventyr

Den konstante vinden som feier over øya og fører til en behagelig tilværelse i varmen, skaper ideelle forhold for internasjonale konkurranser i vindsurfing.

– Prøv deg på kite-surfing, vindsurfing, jetski, surfing, SUP og vannski, og utforsk alt hva det mystiske havets dyp har å by på. Er du ute etter en aktiv sportsferie, treffer du spikeren på hodet med sportshotellet Playitas Resort, tipser turistdirektøren.

https://www.interhome.no/inspirasjonskilder/last-minute/ Bestiller du like før avreise, kan du nå spare 33 % av prisen på våre ferieboliger!

Utenomjordiske naturopplevelser

Det finnes ikke noe bedre sted å oppleve øyas Mars-lignende Saharalandskap, enn i Dunas de Corralejo. Nasjonalparkens uberørte sanddyner strekker seg 11 kilometer nedover østkysten av øya.

Ta føttene fatt til toppen av Montaña Roja, en av Fuerteventuras seks vulkaner, med utsikt over naboøyene Lanzarote og La Graciosa.

I dyreparken Oasis park kan du oppleve 3000 ulike dyr, deriblant lekene sjøløver og langhalsede sjiraffer, enten til fots eller fra ryggen til en kamel.

Ajuy Natural Monument har de eldste bergartene på Kanariøyene, og forteller den dramatiske historien om øyas opprinnelse. Oppdag fossiler av utdødde havdyr, og utforsk grotter hvor pirater har ferdet før deg.

Aiden Gil Gopar Foto: Spanias Turistkontor

Fest natten lang!

Den beste utelivsscenen på Fuerteventura finner du i Centro Atlantico, i Corralejo. Med et bredt utvalg barer og klubber kan du danse natten lang, side om side med andre festglade fra verdens ulike hjørner.

La Placita, et bortgjemt torg i nærheten, tilbyr restauranter og barer egnet for en roligere kveld. Begynner det etter hvert å riste i dansefoten, er det ikke langt til Centro Atlanticos mange dansegulv.

Smaksløkenes paradis

Maten på Fuerteventura stammer fra aboriginske tradisjoner, med naturlige ingredienser i hovedrollen.

Her finner du skalldyr og fisk, sitruskrydret og tilberedet på mesterlig vis. Grillet eller stuet geitekjøtt, servert med mojo picón eller mojo verde, og kanariske poteter.

Geitostene lages ofte på oppskrifter fra øyas urbefolkning, Majorero-folket.

Pittoreske småbyer og kulturopplevelser i overflod

Øyas mange pittoreske småbyer byr på kulturelle opplevelser, surfestrender og utendørsgallerier. Ikke gå glipp av det beste Fuerteventura har å by på.

I Betancuria, Fuerteventuras historiske hovedstad, finner du museer og et gatebilde preget av kirker og religiøse bygninger. Et ideelt sted for en kulturell pause fra vindsurfingen. Kystbyen El Cotillo har utmerkede surfestrender, og du kan her vandre langs maritime veggmalerier, nyfisket sjømat og fargerike båter ved havna.

Dafne Morales Carrareras Foto: Spanias Turistkontor

– Corralejos tiltrekker mange reisende med sine unike naturomgivelser. Hvor sanddyner, ørkenlandskap og perlestrender lever side om side med et livlig og variert byliv, og danseskoene slites ut i nattens lange timer. I Salinas del Carmen opplever du øyas eneste virksomme saltverk og tilhørende museum, med hauger av hvitt salt spredt over imponerende 26 000 kvadratmeter, sier turistdirektør Juan Francisco Cervero.

Den svarte stranden i Gran Tarajal skiller seg ut blant øyas ellers hvite strender, og byens maritime veggmaleriutstilling ved navn «Gran Tarajal og havet» er ikke noe du vil gå glipp av. Pájara er byen hvor alle habitatene på øya møtes i harmonisk enighet. Byens arkitektoniske kronjuvel er den aztekisk-inspirerte 16-hundretallskirken Iglesia de la Virgin de Regla.

Disclaimer: Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til nettbutikker som selger produkter som artikkelen omhandler. 

1,240FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel