mandag, september 28, 2020

Seks ting du kan bruke aluminiumsfolie til

Populært

Visste du at eddik kan gjøre underverker for plantene dine?

Vi snakker selvfølgelig om eddik. Og ikke bare får den plantene dine til å vokse og blomstre. Eddiken gir også liv til døde planter,...

7 positive ting som skjer i kroppen din når du strikker

Er du glad i å strikke, vet du dette helt sikkert allerede – at strikking og annet håndarbeid er helsefremmende. Men visste du hvor...

Det perfekte ferieparadis for deg som elsker katter – her bor det over 600 av dem

Elsker du sommer, varme, hvite strender - og katter? Da bør gjerne Hawaii være ditt neste reisemål.  Hawaii er et av verdens travleste turiststeder, og...

11 tips til perfekt gressplen

Mange drømmer om en jevn, tykk og myk gressplen utenfor huset. Fri for mose og ugress. Legger du litt omtanke og...

De fleste har aluminiumsfolie liggende i huset. Mest sannsynlig bruker du det til matlaging, baking eller til å pakke inn middagsrester. Men visste du at aluminiumsfolie også kan brukes til mye annet?

Aluminiumsfolie kan brukes til så mangt. Det kan fjerne statisk elektrisitet fra klærne dine, det kan brukes til å slipe knivene dine, og det kan forberede wifi-signalene.

Her skal du få 6 smarte tips til hva du kan bruke aluminiumsfolie til:

1 Fjern statisk elektrisitet fra klærne.

Når du vasker klærne dine i vaskemaskinen, oppstår det statisk ladning i klærne. Som regel forsvinner den når klærne er tørre, men noen ganger kan den sitte i, og du får små støt utover dagen. Denne elektrisiteten kan også føre til at klærne dine tiltrekker seg dyrehår og støv.

Men hvis du legger noen små baller med aluminiumsfolie i vaskemaskinen sammen med klærne, fjerner de den statiske elektrisiteten.

2 Unngå fastbrent mat i stekepannen

Legg et lag med aluminiumsfolie i bunnen av stekepannen før du steker mat. Da unngår du at maten brenner seg fast. Varmen fra stekepannen vil gå gjennom aluminiumslaget.

3 Slip sakser og kniver

Brett sammen flere lag med aluminiumsfolie, og klipp saksen gjennom lagene. Dette sliper saksen din. Dra knivene langs lagene, for å få de skarpere.

4 Få bedre wifi

Kle et brett, et fat eller liknende med aluminiumsfolie. Legg det bak ruteren din. Folien vil forsterte wifi-signalene dine.

5 Flytt på møblene dine uten å slite deg ut

Å flytte på store møbler, er både tungt og vondt for ryggen. Stikk et lag med aluminiumsfolie under beina på møbelet, og det blir plutselig lett å dytte det, både over gulv og tepper.

6 Forsegle poser

Brett aluminiumsfolie over åpningen av den lukkede posen du vil forsegle. Stryk over med et strykejern. Men pass på at strykejernet ikke treffer plastposen.

Her kan du se flere smarte ting du kan bruke aluminiumsfolie til:

73,358FansLik
262FølgereFølg

Neste artikkel