tirsdag, november 4, 2025

Oreokake med ostekrem og luftig sjokolademousse

av Elisabeth

Når du trenger en kake som både smaker nydelig, ser imponerende ut og som gjestene garantert vil spørre etter oppskriften på – da er det oreokake du skal lage. Denne klassikeren består av tre uimotståelige lag: sprø kjeksbunn, silkemyk ostekrem og en sjokoladeganache-aktig mousse – toppet med krem og biter av oreo. Kaken krever ingen steking og kan med fordel lages dagen før. Oppskriften er inspirert av matprat.

Foto: Matprat

Oreokake med ostekrem og sjokolademousse

Print
Serveringer: 16 Forberedelsestid: Steke/koketid:
Nutrition facts: 460 Kalorier 32 g Fett
Rating 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

Kjeksbunn:

  • 350 g oreokjeks

  • 100 g smør, romtemperert

Ostekrem:

  • 200 g kremost naturell

  • 75 g melis

  • 2 dl kremfløte

  • 50 g oreokjeks (grovhakket)

Sjokolademousse:

  • 200 g kokesjokolade

  • 5 stk eggeplomme

  • 0,5 dl kremfløte (til eggeplommene)

  • 2 dl kremfløte (piskes til krem)

Topping:

  • 2 dl kremfløte

  • ca. 50 g oreokjeks (til pynt)

SLIK GJØR DU

  1. Kle en springform (24 cm) med bakepapir i bunnen.

  2. Lag bunnen:
    Kjør oreokjeks til smuler i en foodprosessor. Tilsett romtemperert smør og kjør til en jevn masse. Press blandingen godt ned i formen. Sett kjølig.

  3. Ostekrem:
    Rør kremost og melis til en glatt røre. Pisk kremfløte til myk krem og vend forsiktig inn i ostemassen. Bland inn grovhakkede oreokjeks og fordel ostekremen over kjeksbunnen. Sett tilbake i kjøleskapet og la den sette seg i minst 30 minutter.

  4. Sjokolademousse:
    Smelt kokesjokoladen forsiktig over vannbad. La den avkjøle litt. Visp sammen eggeplommer og 0,5 dl kremfløte til en jevn blanding. Pisk de 2 dl kremfløte til myk krem. Bland sjokoladen inn i eggeblandingen, og vend dette deretter inn i den piskede kremen.

  5. Monter kaken:
    Fordel sjokolademoussen over ostekremen i formen og glatt ut toppen. Dekk til og sett kjølig i minst 2 timer, gjerne over natten.

  6. Pynt og server:
    Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Pisk fløte til krem og fordel over toppen. Dryss over grovhakkede oreokjeks til pynt.


 Tips:

  • Bruk romtempererte ingredienser for å unngå at kremen skiller seg.

  • Ønsker du litt ekstra dybde i smaken? Tilsett 1 ts espressopulver i sjokolademoussen.

  • Du kan også lage denne kaken i porsjonsglass for en morsom dessertversjon.


Oreokake har blitt en moderne klassiker i norske kakebøker – og det er lett å forstå hvorfor. Kombinasjonen av kremost, sjokolade og knasende kjeks er rett og slett uimotståelig.

Har du prøvd denne oppskriften?
Har du laget denne? Tagg oss gjerne på Instagram

Du liker nok disse