tirsdag, juni 2, 2020

Med disse plantene unngår du insekter på verandaen

Populært

Kaster du disse små posene? Det burde du ikke! Her er 8 nyttige ting du kan bruke dem til!

Du har sikkert merket at når du kjøper sko så ligger det ofte noen hvite poser som er fylt med små kuler i esken....

Alenefaren kjøper en gammel skolebuss, og forvandler den om til et hjem for seg og sin datter

Adam Collier (42) er en snekker fra Brighton i England. Han har en tenåringsdatter, Devan. Sammen har de laget seg et hjem av en...

10 historiske, spektakulære bygg tilbyr nå virtuell omvisning

Siden koronaviruset nå herjer, må vi holde oss mest mulig hjemme. Reiser til andre land, og besøk på kulturinstitusjoner og museer...

7 grunner til at plantene dine dør

Syns du også at plantene dine dør fort? Det trenger ikke bety at du ikke har grønne fingre. Og det er...

Det er mange grunner til å fylle verandaen med planter. Det er hyggelig, avslappende, de er pene og lukter som regel godt, men noen ganger er det helt andre grunner – de holder insekter på avstand.

Dette har forfedrene våre visst i generasjoner, men dessverre er det gått litt i glemmeboka de siste årene. Ved å velge de rette plantene vil man nemlig ikke bare få en fin dekorasjon, men også et effektivt middel for å holde plagsomme insekter på avstand.


Her presenterer vi fire planter du med fordel kan ha på verandaen i sommer. Ifølge Kjære Hjem skal disse holde insektene unna.


1. Duftpelargonia

Duftpelargonia har en mild blomst og en vakker fremtoning, og kjennes godt igjen på den forholdsvise kraftige duften de utskiller. Duften kommer fra plantens hårkirtler og har en acskrekkende effekt på insekter og skadedyr. En bukett duftpelargonia på bordet bil blant annet hjelpe til med å holde fluene på avstand.

2. Lavendel

lavendel
Lavendel. Foto: Pixabay

Lavendel er en plante de aller fleste har kjennskap til. Enten som tilsatt duft i forskjellige midler som for eksempel skyllemiddel, eller som de hyggelige duftposene man kan huske fra barndommen. Posene man ofte fant i klesskapet hos eldre mennesker, eller bare som en koselig gave til noen man ville sette litt ekstra pris på.

Det er imidlertid ikke tilfeldig man tidligere la lavendel i klesskapene, i tillegg til å holde tøyet friskt og velduftende holder lavendel insekter som blant annet møll unna tekstilene.


3. Rosengeranium

Kanskje ikke den mest romantiske planten å ha på verandaen, men den kraftige duften av krydder har vist seg svært effektiv mot blant annet fluer og mygg.

4. Erteblomster

Denne planten er ikke direkte kjent for å holde insekter på avstand, heller tvert i mot. Den har en lett gjenkjennelig duft som har den egenskapen at den tiltrekker seg sommerfugler. Så i tillegg til en vakker blomst vil den også by på vakre naturopplevelser.

72,141FansLik
259FølgereFølg
Lik oss på Facebook:

Neste artikkel