Hjem Hage og blomster Med disse plantene unngår du insekter på verandaen

Med disse plantene unngår du insekter på verandaen

Reklame

Det er mange grunner til å fylle verandaen med planter. Det er hyggelig, avslappende, de er pene og lukter som regel godt, men noen ganger er det helt andre grunner – de holder insekter på avstand.

Dette har forfedrene våre visst i generasjoner, men dessverre er det gått litt i glemmeboka de siste årene. Ved å velge de rette plantene vil man nemlig ikke bare få en fin dekorasjon, men også et effektivt middel for å holde plagsomme insekter på avstand.

Her presenterer vi fire planter du med fordel kan ha på verandaen i sommer. Ifølge Kjære Hjem skal disse holde insektene unna.

1. Duftpelargonia

Reklame

Duftpelargonia har en mild blomst og en vakker fremtoning, og kjennes godt igjen på den forholdsvise kraftige duften de utskiller. Duften kommer fra plantens hårkirtler og har en acskrekkende effekt på insekter og skadedyr. En bukett duftpelargonia på bordet bil blant annet hjelpe til med å holde fluene på avstand.

2. Lavendel

lavendel
Lavendel. Foto: Pixabay

Lavendel er en plante de aller fleste har kjennskap til. Enten som tilsatt duft i forskjellige midler som for eksempel skyllemiddel, eller som de hyggelige duftposene man kan huske fra barndommen. Posene man ofte fant i klesskapet hos eldre mennesker, eller bare som en koselig gave til noen man ville sette litt ekstra pris på.

Se også
Gun-Maries pelargonier er over to meter høye. Her er hennes hemmelige triks
Se også
Du trenger ikke kjøpe ingefær - Slik dyrker du det enkelt hjemme

Det er imidlertid ikke tilfeldig man tidligere la lavendel i klesskapene, i tillegg til å holde tøyet friskt og velduftende holder lavendel insekter som blant annet møll unna tekstilene.

3. Rosengeranium

Kanskje ikke den mest romantiske planten å ha på verandaen, men den kraftige duften av krydder har vist seg svært effektiv mot blant annet fluer og mygg.

4. Erteblomster

Denne planten er ikke direkte kjent for å holde insekter på avstand, heller tvert i mot. Den har en lett gjenkjennelig duft som har den egenskapen at den tiltrekker seg sommerfugler. Så i tillegg til en vakker blomst vil den også by på vakre naturopplevelser.

Lik siden vår på Facebook for praktiske tips og inspirasjon til hjemmet!

mest lest nå

Slik får du håndklærne dine myke og fluffy

Ikke noe er så deilig som å tørke seg med helt nye, tjukke, myke og fluffy håndklær. Men dessverre blir håndklærne ofte både stive...

Gun-Maries pelargonier er over to meter høye. Her er hennes hemmelige triks

Gun-Marie fra Sverige elsker pelargonier. Hun har holdt på med denne vakre blomsten i over 20 år. I løpet av de årene, har hun...

Ta en titt på bildene fra innsiden av denne husbåten. Det er helt fantastisk!

Denne lille husbåten på 37 kvadratmeter, går under navnet "The Tiny". Men selv om den er liten, rommer den utrolig mye. Bare ta en...

Hun kjøpte en gammel buss og pusset den opp – 3 år senere er dette hjemmet hennes

Jessie Lipskin er en ung amerikansk jente. På Instagram kan man følge historien hennes om hvordan hun har pusset opp en gammel buss til...

8 eksempler på hvordan du kan gjøre gamle stoler om til flotte benker

Vi kaster alt for mye. Hvor ofte bytter vi ikke ut for eksempel møbler? Men i stedet for å kaste møbler når vi ønsker...