torsdag, oktober 22, 2020

Med disse plantene unngår du insekter på verandaen

Populært

Visste du at eddik kan gjøre underverker for plantene dine?

Vi snakker selvfølgelig om eddik. Og ikke bare får den plantene dine til å vokse og blomstre. Eddiken gir også liv til døde planter,...

Slik forvandler du plassen under trappen til et magisk lekerom

Alle som har en trapp i huset, vet at det er umulig å innrede det lille rommet under trappen. Det blir som regel stående...

7 grunner til at plantene dine dør

Syns du også at plantene dine dør fort? Det trenger ikke bety at du ikke har grønne fingre. Og det er...

Plages du av mygg? Da bør du nyte sommeren med dette trikset!

Sommeren er snart her. De fleste av oss elsker å kunne sitte utendørs og grille eller bare nyte de varme sommerkveldene. Men så har...

Det er mange grunner til å fylle verandaen med planter. Det er hyggelig, avslappende, de er pene og lukter som regel godt, men noen ganger er det helt andre grunner – de holder insekter på avstand.

Dette har forfedrene våre visst i generasjoner, men dessverre er det gått litt i glemmeboka de siste årene. Ved å velge de rette plantene vil man nemlig ikke bare få en fin dekorasjon, men også et effektivt middel for å holde plagsomme insekter på avstand.

Her presenterer vi fire planter du med fordel kan ha på verandaen i sommer. Ifølge Kjære Hjem skal disse holde insektene unna.

1. Duftpelargonia

Duftpelargonia har en mild blomst og en vakker fremtoning, og kjennes godt igjen på den forholdsvise kraftige duften de utskiller. Duften kommer fra plantens hårkirtler og har en acskrekkende effekt på insekter og skadedyr. En bukett duftpelargonia på bordet bil blant annet hjelpe til med å holde fluene på avstand.

2. Lavendel

lavendel
Lavendel. Foto: Pixabay

Lavendel er en plante de aller fleste har kjennskap til. Enten som tilsatt duft i forskjellige midler som for eksempel skyllemiddel, eller som de hyggelige duftposene man kan huske fra barndommen. Posene man ofte fant i klesskapet hos eldre mennesker, eller bare som en koselig gave til noen man ville sette litt ekstra pris på.

Det er imidlertid ikke tilfeldig man tidligere la lavendel i klesskapene, i tillegg til å holde tøyet friskt og velduftende holder lavendel insekter som blant annet møll unna tekstilene.

3. Rosengeranium

Kanskje ikke den mest romantiske planten å ha på verandaen, men den kraftige duften av krydder har vist seg svært effektiv mot blant annet fluer og mygg.

4. Erteblomster

Denne planten er ikke direkte kjent for å holde insekter på avstand, heller tvert i mot. Den har en lett gjenkjennelig duft som har den egenskapen at den tiltrekker seg sommerfugler. Så i tillegg til en vakker blomst vil den også by på vakre naturopplevelser.

73,673FansLik
268FølgereFølg

Neste artikkel