tirsdag, juni 2, 2020

Har du skjeggkre i huset? Da bør du prøve dette

Populært

Paret kjøpte en gammel landhandel, og gjorde den om til sitt hjem

Den gamle landhandelen ble bygget for over 80 år siden. I hovedetasjen var det butikk, og i kjelleren var det en...

Advarsel – påskeliljene er ekstremt giftige for hunder og katter

Påskeliljene er så giftige at katten og hunden din kan dø etter bare å ha tatt én bit av blomsten, eller...

Slik renser du vaskemaskinen din på en billig, enkel og effektiv måte

Vaskemaskinen din er full av bakterier. Visste du ikke det? Vel, det er den, mest sannsynlig. Og jo lenger det er siden du renset...

Slik dyrker du dine egne sitrusplanter

Man behøver ikke bo under sydlige breddegrader for å skape litt eksotisk stemning i hagen, alt man trenger er noen sitrustrær. Sitrustrær har nemlig den...

Skjeggkre er et fryktet lite insekt, og kjerringrådene for å bli kvitt dem er mange. Noen virker, andre ikke, og det er heller ikke alltid det er lurt å bekjempe dem. Skjeggkre kan faktisk være nyttige på den måten at de lever av mindre sopporganismer og støv, men alt i alt er de uønsket i boligene våre.

Her er noen gode tips man kan prøve for å bli kvitt de små uønskede skapningene.


Poteter

Skjeggkre liker stivelsen i poteter, og da kan man lage en liten felle. Man tar en potet, skjærer den i skiver og legger ned i en pose i nærheten av der man har sett skjeggkre. Når de har kravlet inn i posen for å spise, lukker man den og kaster den ut i søpla.


Honning

Skjeggkre liker søtt. Smør litt honning på et papir og legg der du har sett skjeggkre. Når de kommer frem for å smake på godsakene blir de sittende fast og du kan kaste dem ut.

Eddik

Ha litt eddik på en svamp eller en klut og smør langs kantene der du har sett skjeggkre. De liker ikke den sterke lukten og holder seg vekk.

Bakepulver

Bland bakepulver og sukker i en skål og sett frem der du har sett skjeggkre. De liker søtsaker og kommer frem for å spise. Da får de også i seg bakepulver, noe de ikke tåler og dør.

Lavendel

Det sies at skjeggkre ikke liker lukten av lavendel, så noen dråper lavendelolje i vaskevannet kan gjøre susen. Dessuten lukter det godt, også for oss mennesker.


lavendel

Husk ellers at skjeggkre kan være et tegn på at noe er galt i hjemmet ditt. De kan være et symptom på fuktighet, sopp eller skadet isolering i det rommet du finner dem i. Er du sterkt plaget av dem bør du lete etter andre årsaker enn bare å bekjempe.

Del gjerne listen med vennene dine, i tilfelle de også har problemer med skjeggkre.

72,141FansLik
259FølgereFølg
Lik oss på Facebook:

Neste artikkel