Quantcast
onsdag, desember 2, 2020

Har du skjeggkre i huset? Da bør du prøve dette

Populært

Barn som gjør husarbeidet har større sjanse for å lykkes som voksne

Flere studier og forskere er enig; det lønner seg å involvere barna i husarbeidet.  Du som småbarnsforelder kjenner nok på det evige jaget. Etter jobb...

Dette enkle og geniale trikset holder vepsen borte i sommer

Vi elsker sommeren, men vi hater vepsen. Er man så uheldig at man har et vepsebol i nærheten av huset, verandaen eller hytta, kan...

Plages du av mygg? Da bør du nyte sommeren med dette trikset!

Sommeren er snart her. De fleste av oss elsker å kunne sitte utendørs og grille eller bare nyte de varme sommerkveldene. Men så har...

7 ting du kan bruke oppvasktabletter til

De fleste legger oppvasktablettene i oppvaskmaskinen og lar det være med det. Men visste du at du kan bruke disse tablettene til så mye...

Skjeggkre er et fryktet lite insekt, og kjerringrådene for å bli kvitt dem er mange. Noen virker, andre ikke, og det er heller ikke alltid det er lurt å bekjempe dem. Skjeggkre kan faktisk være nyttige på den måten at de lever av mindre sopporganismer og støv, men alt i alt er de uønsket i boligene våre.

Her er noen gode tips man kan prøve for å bli kvitt de små uønskede skapningene.

Poteter

Skjeggkre liker stivelsen i poteter, og da kan man lage en liten felle. Man tar en potet, skjærer den i skiver og legger ned i en pose i nærheten av der man har sett skjeggkre. Når de har kravlet inn i posen for å spise, lukker man den og kaster den ut i søpla.

Honning

Skjeggkre liker søtt. Smør litt honning på et papir og legg der du har sett skjeggkre. Når de kommer frem for å smake på godsakene blir de sittende fast og du kan kaste dem ut.

Eddik

Ha litt eddik på en svamp eller en klut og smør langs kantene der du har sett skjeggkre. De liker ikke den sterke lukten og holder seg vekk.

Bakepulver

Bland bakepulver og sukker i en skål og sett frem der du har sett skjeggkre. De liker søtsaker og kommer frem for å spise. Da får de også i seg bakepulver, noe de ikke tåler og dør.

Lavendel

Det sies at skjeggkre ikke liker lukten av lavendel, så noen dråper lavendelolje i vaskevannet kan gjøre susen. Dessuten lukter det godt, også for oss mennesker.

lavendel

Husk ellers at skjeggkre kan være et tegn på at noe er galt i hjemmet ditt. De kan være et symptom på fuktighet, sopp eller skadet isolering i det rommet du finner dem i. Er du sterkt plaget av dem bør du lete etter andre årsaker enn bare å bekjempe.

Del gjerne listen med vennene dine, i tilfelle de også har problemer med skjeggkre.

74,223FansLik
270FølgereFølg

Neste artikkel