lørdag, oktober 24, 2020

Har du denne planten i huset er du kvitt både mus og edderkopper

Populært

Visste du at eddik kan gjøre underverker for plantene dine?

Vi snakker selvfølgelig om eddik. Og ikke bare får den plantene dine til å vokse og blomstre. Eddiken gir også liv til døde planter,...

Slik forvandler du plassen under trappen til et magisk lekerom

Alle som har en trapp i huset, vet at det er umulig å innrede det lille rommet under trappen. Det blir som regel stående...

Så enkelt kan du rengjøre madrassen! Den trenger oftere behandling enn du kanskje tror

Visste du at madrassen din fort kan bli en bombe av bakterier, midd og annet dritt?  Men du kan ta dine forholdsregler for å unngå...

Derfor legger mange en bomullsdott i kjøleskapet

Mange gode tips og husmorråd har gått tapt med tiden. Det har også dette trikset, som holder vond lukt borte fra...

Svært mange av oss har skikkelig angst for enten edderkopper eller mus, noen av oss har angst for begge deler. Også andre type insekter føyer seg inn på listen over ting vi mennesker rett og slett ikke kan fordra å få inn i hjemmet vårt.

Insekter har en viktig rolle i naturen, bare ikke i din stue – ikke sant?

Denne metoden sies å være bombesikker når det gjelder å bli kvitt nettopp det problemet. Ikke bare holder det insekter og mus borte, det er naturlig og lukter friskt.

Du trenger rett og slett peppermynte. En aromatisk plante som er høyt verdsatt både for sine medisinske egenskaper og for sin gode duft.

Det er flere måter du kan anvende mynten for å holde insekter og gnagere borte.

1. Peppermynte i en strømpe

Legg litt tørket peppermynte i en strømpe og plasser strømpene på plasser hvor du mistenker at musen eller andre skadedyr kommer inn i huset.

2. Peppermynteplanter

Insekter som edderkopper, mygg, biller og mus hater lukten av peppermynte. Plasserer peppermynteplanter rundt i huset, og plagene holder seg utendørs!

3. Hjemmelaget spray

Kok opp litt vann og tilsett noen tørkede peppermynteblader. Når vannet har blitt avkjølet heller du det på en sprayflaske. Så er det bare å bruke den som en rengjøringspray i skap eller på steder hvor du finner spor etter gnagere og insekter.

Gi oss gjerne en tilbakemelding i kommentarfeltet dersom du har erfaring med noen av metodene! 

73,691FansLik
268FølgereFølg

Neste artikkel