mandag, juni 24, 2024

Feirer du også bursdag for kjæledyret ditt?

Populært

Det er ingen tvil om at vi liker å gjøre stats på de pelskledde vennene våre. Årlig feires det tusenvis av kjæledyrbursdager i Norge.

I Den store kjæledyrundersøkelsen 2021 oppgir 30 prosent av kjæledyreierne at de feirer kjæledyrets bursdag hvert år. Mens 23 prosent av kjæledyreierne oppgir at de har bakt kake til kjæledyret sitt.

– Kjæledyrene har etter hvert blitt fullverdige medlemmer av familien, og det er nok derfor mange ønsker å gjøre litt ekstra stas på dem når de har bursdag. Jeg tror at det å feire kjæledyret handler vel så mye om at familien ønsker å gjøre noe hyggelig sammen. Vi opplever stadig vekk at kunder kommer innom for å få råd og tips til både bursdagsgave og bursdagsbespisning til kjæledyrene, sier Erik Skjærstad, administrerende direktør i Musti.

Relatert: Tips til en trygg og behagelig kjøretur med hunden

Stadig flere søker hjelp hos proffene

Han får støtte fra Camilla Reimers, som driver Bursdagsjentene – et selskap som har spesialisert seg på bursdagsfeiringer.

Foto: Musti

– Det har blitt et kjempemarked, og det har tatt spesielt av de siste årene. I begynnelsen fikk jeg bare spørsmål om bursdager for barn, men nå får jeg stadig flere henvendelser fra kjæledyreiere som ønsker hjelp eller tips. Jeg husker at jeg trodde det var en spøk første gang jeg ble kontaktet av en hundeeier som ønsket ballonger til hundens bursdag, sier hun.

Ballonger er populære

Ifølge Den store kjæledyrundersøkelsen 2021 er det hundeeierne som er de mest aktive til å feire bursdag for kjæledyret. 41 prosent oppgir at de årlig markerer hundens bursdag, mens 24 prosent av katteeierne og 23 prosent av smådyreierne sier det samme. Reimers forteller at det også er flest hundeeiere som tar kontakt med henne.

Relatert: Genialt tips: Den beste måten å fjerne katte- og hundehår på

– Det er hundeeierne som er mest ivrige når det kommer til å feire bursdag for kjæledyret. Det er mange som ønsker å bestille ballonger, men jeg får også mange spørsmål om jeg har noen gode tips for hunde-bursdagsfeiringen, sier hun.

Foto: Musti

Hunden bør feires på hundens premisser

Reimers, som selv har hund, forteller at hun pleier å gi det samme rådet til alle som tar kontakt.

Relatert: De beste kattesengene

– Jeg oppfordrer dem til å gi den oppmerksomhet på en måte som er til glede for hunden. Ballonger og bursdagsrekvisita er mest til ære for eierne, sier hun.

Dette er Bursdagsjentenes bursdagstips

  • Gi hunden litt ekstra oppmerksomhet. Kanskje har du en ny hjernetrim-oppgave den kan løse mens du roser den? Eller så kan dere kanskje gå hundens favoritt-tur?
  • Lage en gøyal snuseoppgave, og la hunden briljere med hele familien som tilskuere.
  • Gi hunden ekstra god mat. Man kan for eksempel lage en leverposteikake.
  • I hundebutikkene finnes det masse gøyale hundeleker og -godbiter. Det er mange hunder som synes at innpakningen er like gøyal som det som er inni. Kanskje de kan få lov til å leke litt ekstra med den i dag?
1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel