Disse sjokoladebitene lages uten steking – og smaker som fra en eksklusiv sjokoladebutikk

av Eivind Ertesvåg

På jakt etter noe søtt, enkelt og uimotståelig? Da må du prøve disse hjemmelagde sjokoladebarene med kjeks, nøtter og silkemyk sjokoladetopping. De lages helt uten ovn, og passer like godt til kaffen som i matboksen eller på dessertbordet.

Denne oppskriften kombinerer det beste fra flere verdener: sprø kjeks, kremete konsistens og den salte dybden fra nøtter – alt samlet i én munnfull. En ekstra bonus? De er enkle å lage, og kan tilpasses både allergikere og smakspreferanser.

kaker

Hjemmelagde sjokoladebarer med nøtter (uten steking)

Print
Serveringer: 12 barer Forberedelsestid: Steke/koketid:
Nutrition facts: 240 Kalorier 16 gram Fett
Rating 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

Bunn:

  • 200 g søt kjeks (Marie, Digestive eller glutenfri variant)

  • 100 g smør

  • 3 ss kakao (helst bakekakao)

  • 1 ts vaniljesukker

  • 1 boks søt kondensert melk (ca. 397 g)

  • 100 g hakkede salte peanøtter eller cashewnøtter

Topping:

  • 200 g lys eller mørk sjokolade

  • 1 ss smør eller 2 ss fløte (for jevn, blank overflate)

SLIK GJØR DU

  1. Knus kjeksen til fine smuler – bruk food processor eller legg i pose og knus med kjevle.

  2. Smelt smøret i en kjele. Rør inn kakao og vaniljesukker.

  3. Ha i den kondenserte melken og bland til en jevn røre.

  4. Tilsett kjekssmulene og nøttene, og bland godt sammen.

  5. Press blandingen jevnt ned i en liten form (ca. 20x20 cm) dekket med bakepapir.

  6. Smelt sjokoladen med smør eller fløte over vannbad eller i mikro i korte intervaller. Rør til glatt.

  7. Hell sjokoladen over bunnen og bre utover med slikkepott.

  8. Sett formen i kjøleskapet i minst 2 timer, til alt er fast og gjennomkjølt.

  9. Skjær opp i rektangler – bruk gjerne en kniv varmet i varmt vann for perfekte kanter.


🔄 Tips og varianter:

  • Nøttefri versjon: Bytt ut nøtter med puffet ris, kokos eller tørket frukt for allergivennlig godis.

  • Mindre søt: Bruk mørk sjokolade og tilsett en klype salt i bunnen.

  • Festvariant: Dryss over litt havsalt eller knuste frysetørkede bær på toppen før sjokoladen stivner.

Har du prøvd denne oppskriften?
Har du laget denne? Tagg oss gjerne på Instagram

Du liker nok disse