Når du ikke klarer å velge mellom taco og pizza – hvorfor ikke kombinere begge deler? Denne oppskriften på pitapizza, også kalt tacopizza, er en kjapp og enkel middagsfavoritt som hele familien elsker. Med ferdige pitabrød som pizzabunn, får du en sprø og deilig pizza på under 20 minutter! Denne oppskriften er etter inspirasjon fra matprat.


INGREDIENSER
4 porsjoner – gir 4 pitapizzaer)
-
4 stk. pitabrød
-
400 g kjøttdeig
-
1 ss margarin til steking
-
1 pose tacokrydder
-
Vann etter anvisning på tacokrydderposen
-
1,5 dl pizzasaus
-
150–200 g revet ost
Til frisk salsa:
-
½ stk. rødløk
-
½ stk. paprika
-
2 ss finhakket bladpersille
-
1–2 ts olje
-
Salt og pepper
-
Eventuelt: litt hakket grønn chili
SLIK GJØR DU
-
Stek kjøttdeig
Varm en stekepanne med margarin og stek kjøttdeigen. Tilsett tacokrydder og vann etter anvisning på pakken. La det småputre til det meste av væsken er kokt inn. -
Lag pizzaene
Legg pitabrødene på et bakepapirkledd stekebrett. Smør et lag pizzasaus på hvert brød. Fordel kjøttdeigen jevnt over, og dryss over revet ost. -
Stek i ovnen
Stek pitapizzaene midt i ovnen på 220 °C i ca. 10 minutter, eller til osten er gyllen og boblende. -
Lag salsaen
Finhakk rødløk, paprika og bladpersille. Bland sammen med olje og smak til med salt, pepper og eventuelt litt finhakket grønn chili. -
Server
Topp de nystekte pitapizzaene med frisk salsa rett før servering. Nyt!