Felleskjøpet er klar for å knuse gamle fordommer – og nå får byfolk hovedrollen.
Denne uka lanserer Felleskjøpet en ny, landsdekkende reklamekampanje som skal gjøre én ting klinkende klart: Den grønne og gule butikken er ikke bare for bønder – den er for alle som har hund, hage, planter eller rett og slett en balkong med litt plass til grønne drømmer.
I en serie på fire reklamefilmer, laget i samarbeid med reklamebyrået Smeh og regissert av Trond Fausa Aurvåg, følger vi en typisk byfamilie som for første gang besøker en Felleskjøpet-butikk. Med varme, humor og overraskelser blir vi tatt med på en reise fra fordom til nysgjerrighet – og kanskje litt kjærlighet?
– Mange tror fortsatt vi bare er for bønder
Felleskjøpet har undersøkt hvordan folk oppfatter kjeden – og funnene overrasket: Én av fire nordmenn tror fortsatt at Felleskjøpet kun er for dem som driver med gårdsbruk.
– Vi er stolte av å være eid av bønder og å være en faghandel for norsk landbruk. Men vi har også et bredt tilbud til folk flest. At mange fortsatt ikke vet det, er en utfordring vi tar på alvor, sier Line Hildonen Ramstad, konserndirektør for marked og kommunikasjon i Felleskjøpet.
Satser på hage, kjæledyr og byfolk
Gjennom kampanjen ønsker Felleskjøpet å vise frem bredden i sortimentet – spesielt innen hage og kjæledyr. Produktene er utviklet med samme krav og kvalitet som bøndene forventer, og det gir trygghet for alle som ønsker å lykkes i hagen eller gi det beste til hund og katt.
– Interessen for kortreist mat, hageprosjekter og kjæledyr øker, og vi er godt rustet for å møte den utviklingen. Felleskjøpet er fortsatt bondens butikk, men også riktig butikk for veldig mange flere, sier Ramstad.
En butikk med plass til både gummistøvler og urbane sneakers
Gjennom hele 2025 vil reklamefilmene vises på TV, kino og digitale plattformer. Budskapet er tydelig: Felleskjøpet er stedet for deg – uansett om du bor på landet eller i byen.
– Når vi skal nå ut til folk som ikke tror vi er relevante for dem, må vi møte dem med humor og varme. Vi vil bryte ned forestillingen om at Felleskjøpet er for «de andre», og heller skape nysgjerrighet og interesse, avslutter Ramstad.