lørdag, april 20, 2024

15 ting du kan bruke munnskyllevann til

Populært

At man får rene tenner og frisk pust av munnskyllevann, er noe de fleste har fått med seg. Men munnskyllevann kan brukes til så utrolig mye mer. Her skal du få tips til 15 ting du mest sannsynlig ikke ante at du kunne bruke det friske vannet til.

1 Fjerner neglesopp

Miks litt skyllevann med varmt vann og dypp neglen i blandingen i 20 minutter. Neglesoppen bør forsvinne innen kort tid.

2 Vaske toalettet

Hell i en liten skvett skyllevann, vask og dra ned. Toalettet blir skinnende rent. Godt lukter det også.

3 Mot kløe

Munnskyllevann hjelper mot kløe fra innsektsbitt. Hell noen dråper på en bomullsdott og stryk over bittstedet.

Munnskyllevann kan har mange nyttige bruksområder. Foto: Canva

4 Deodorant

Dette visste du mest sannsynlig ikke. Men munnskyllevann fungerer utmerket som deodorant. Påfør noen dråper under armen, og du holder deg ren og luktfri i mange timer.

5 Mot flass

Masser skyllevannet i hodebunnen og surr et håndkle rundt håret. La virke i noen minutter, skyll, og si farvel til flass.

6 Loppefjerner

Er du redd hunden din har fått lopper? Miks litt munnskyllevann med vann eller ha det i hundesjampoen. Gi hunden din et skikkelig bad, og loppene forsvinner.

7 Ansiktrens

Munnskyllevann er antiseptisk, hvilket gjør det ypperlig å bruke som ansiktsvann hvis du sliter med uren hun eller akne.

8 Tannbørste-rens

Det er ikke så dumt å rense tannbørsten sin innimellom. Hell litt munnskyllevann i et lite glass. Sett tannbørsten med busten i, og la stå noen timer.

9 Skjermvask

Bland litt munnskyllevann ut med vann, og ha på en liten sprayflaske. Eller drypp noen dråper av blandingen på en bomullsdott. Vask mobilen din, pc-skjermen eller tv-en.

10 Godlukt til søpla

Lukter sølpa di vondt? Dynk litt kjøkkenpapir i munnskyllevann og kast det i søpla. Den vonde lukten blir garantert borte.

11 Mot lus

Har poden kommet hjem fra barnehagen med et skriv om at det går lus blant barna? Du trenger ikke bruke masse penger på dyre lusemidler. Skyll håret og hodebunnen i munnskyllevann. La det sitte i et par timer. Vask håret, og lusa er garantert død.

12 Fjern flått

Flått vil vi ikke ha! Har du eller dyret ditt fått en av de ubudne gjestene på huden? Dynk en bomullsdott i munnskyllevann og legg over flåtten. Sørg for at flåtten blir gjennomvåt. Den bør slippe taket i løpet av få sekunder.

13 Blåmerker

Blåmerker går bort av seg selv. Men vil du få litt fortgang i prosessen, dynk en bomullsdott i munnskyllevann og legg over merket. Blodtilstrømningen vil øke, og blåmerket vil heles fortere.

14 Blemmer

Ha munnskyllevann på blemmen din. Det beskytter mot betennelse.

15 Mot tannverk

Har du vondt i en tann? Drypp munnskyllevann over den vonde tanna, og smerten burde bli mildere.

Kilde: Sharebly

1,239FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel