mandag, desember 5, 2022

Tysklands julemarkeder åpner igjen

Populært

Tyskland åpner opp for julemarkedsesongen. Markedene er attraktive og populære blant nordmenn som vil på en liten førjulsreise.

Strømprisene skaper uro i hele Europa denne vinteren og tross høye priser har mange tyske delstater og byer bestemt seg for å gjennomføre årets fineste markeder, julemarkedene.

De fleste tyske byene har valgt å gjennomføre de populære julemarkedene. Det kan være begrensninger i form av kortere åpningstider, krav om å bruke LED-pærer, ingen skøytebaner og lignende.

Dermed kan alle som lengter etter julestemning og ikke får nok av brente mandler, «Glühwein» og lukten av julekaker oppleve julestemningen fra slutten av november til lille julaften.

Fra tradisjonelle til kongelige storbyjulemarkeder i Berlin

Berlin byr på mange flotte storbyjulemarkeder i adventstiden. Fra og med 21. november åpner mange av Berlins mest populære julemarkeder dørene.

Weihnachtsmarkt am Gendarmenmarkt er blant annet kåret til det fineste julemarkedet i Berlin. Kulissene består av den franske- og tyske domen og konserthuset i Berlin. Her får man oppleve kunst, gammelt håndverk og delikatesser som gleder magen.

Weihnachtsmarkt Schloss Charlottenburg er også kåret til ett av de fineste julemarkeder i Berlin. Julemarkedet befinner seg i slottsparken foran Charlottenburg slott og er preget av en kongelig atmosfære.

Slott Charlottenburg er en av de mest kjente og populære severdigheter i Berlin. I november og desember har man dermed anledning til å kunne oppleve severdigheten og julemarkedet i Tysklands mest sjarmerende adventstid.

Storbyjulemarked i Frankfurt – et av Tysklands eldste

Fra 21. november til 22. desember finner et av de eldste, største og mest besøkende julemarkeder i Tyskland sted ved Frankfurter Weihnachtsmarkt.

Frankfurts julemarked blir gjerne omtalt som en av de vakreste julemarkedene i Tyskland på grunn av sitt enorme juletre med kulissene rundt rådhusplassen.

Den forseggjorte og kreative dekorasjonen på de tohundre bodene lokker besøkere fra hele verden til julemarkedet. I tillegg til klassiske gjenstander som julepynt, nøtteknekkere og stearinlys tilbys det også moderne håndverk.

Helt frem til 1980-tallet var det faktisk vanlig at foreldre i Frankfurt utelukkende kjøpte gaver og leker til barna sine på julemarkedet.

I dag setter gløgg, juledelikatesser og oppvarmede spisestuer rammen for å møte venner, familie eller arbeidskolleger på julemarkedet i Frankfurt. Det kulinariske tilbudet inkluderer også spesialiteter ifra Frankfurt, samt et internasjonalt utvalg av andre gode spesialiteter.

Düsseldorf – et julemarked for enhver smak

Mange besøkende finner også veien til Düsseldorf, for å benytte anledningen til å kjøpe gaver til sine kjære og for å besøke julemarkedet i førjulstiden.

I år finner julemarkedet i Düsseldorf sted mellom 17. november og 30. desember 2022. Den storslåtte juleverden er mer enn bare et julemarked. I Düsseldorf består nemlig julemarkedet av flere markeder basert på ulike tema.

Alle som rusler gjennom markedene, vil alltid bli overrasket over den originale utformingen av bodene og det brede- og mangfoldige utvalget som tilbys.

Lübeck – julebyen i nord

I adventstiden blir havnebyen Lübeck omtalt som «julebyen i nord», av den grunn at hansastaden hvert år inviterer til et unikt førjulsbesøk i sin historiske by.

Julemarkedene i Lübeck har en lang tradisjon, den første fant allerede sted helt tilbake i 1648.

Gamlebyen i Lübeck står også på UNESCOs verdens-kulturarvliste og kjennetegnes av sin unike bysilhuett med fem gotiske kirker, syv tårn og dens ekstraordinære historiske betydning fra hansatiden.

I tidsrommet mellom 21. november til 30. desember er det hele elleve ulike julemarkeder for enhver smak i denne gamle Hansabyen.

1,198FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel