fredag, september 17, 2021

Slik får du håndklærne dine myke og fluffy

Populært

Ikke noe er så deilig som å tørke seg med helt nye, tjukke, myke og fluffy håndklær. Men dessverre blir håndklærne ofte både stive og harde etter mange vask. Men med to ingredienser, som du mest sannsynlig allerede har på kjøkkenet, kan du få håndklærne dine myke og gode igjen.

Å ta seg en dusj etter en lang dag, eller etter en god treningsøkt, er en deilig følelse. Og enda deiligere blir det når man kan vikle seg inn i et stort, tjukt og mykt badehåndkle. Det setter liksom virkelig prikken over i-en.

Ikke bruk skyllemiddel på håndklær

Dessverre holder ikke håndklærne seg så myke og fluffy så lenge. De har en tendens til å «falle sammen», og bli både stive, harde og også lukte litt surt.

myke håndkler
Hvem har vel ikke opplevd «stive» håndkler? Foto: Canva

Man skal helst ikke bruke skyllemiddel på håndklær. Skyllemiddelet gjør at de mister sin absorberende evne. I stedet for å gjøre deg tørr og suge opp fuktigheten, flytter du bare vannet rundt på kroppen.

Enkelt og naturlig

Det er et enkelt og billig triks til hvordan du kan få freshe, myke håndklær etter vask. Metoden er i tillegg helt miljøvennlig og naturlig.

Du trenger:

2 dl eddik

1 dl bikarbonat

Slik gjør du for å få myke håndklær:

1 Ha 2 dl eddik i vaskepulverrommet på vaskemaskinen.

2 Vask håndklærne på 60 grader.

3 Når maskinen fylles med vann, skal du la håndklærne bli liggende i eddikvannet, mens du etterfyller i 1 dl bikarbonat i vaskepulverrommet på vaskemaskinen.

4 Tørk håndklærne i tørketrommelen for ekstra fluff. Eller heng de på snoren. De blir myke og gode uansett.

Så er det bare å nyte følelsen av deilige, nye hotellhåndklær. Denne metoden kan forresten også brukes på sengetøy, for å få den ekstra myke og gode følelsen også når du skal sove.

1,206FansLik
271FølgereFølg

Neste artikkel