Leter du etter den perfekte tilbehørsretten til både hverdag og helg? Disse sprøstekte potetene med hvitløk og urter smelter i munnen og ser ut som noe rett fra et restaurantkjøkken – men de er utrolig enkle å lage hjemme!
Ved å halvere potetene og vende dem i en blanding av olivenolje, ferskhakket hvitløk, parmesan og tørkede urter, får du en uimotståelig kombinasjon av gyllen krønsj og fløyelsmyk innside. Hemmeligheten? Bake dem med snittsiden ned og la ovnen gjøre resten.
Perfekt til grillmat, kylling, biff eller som en snack med dip!


INGREDIENSER
-
4 mellomstore bakepoteter (f.eks. Amandine eller mandelpotet)
-
2 ss olivenolje
-
2 fedd hvitløk, finhakket eller presset
-
1 ts tørket rosmarin
-
1 ts tørket timian
-
3 ss revet parmesan (valgfritt, men anbefales)
-
Salt og pepper etter smak
-
Frisk persille til pynt
SLIK GJØR DU
-
Forvarm ovnen til 220°C (over- og undervarme).
-
Vask og del potetene i to på langs. Ikke skrell dem – skallet gir ekstra smak og tekstur.
-
Lag marinade: Bland olivenolje, hvitløk, rosmarin, timian, salt, pepper og parmesan i en liten bolle.
-
Dekk et stekebrett med bakepapir og pensle det lett med litt olje.
-
Dypp potetene (snittsiden ned) i marinaden og legg dem deretter med snittsiden ned på brettet.
-
Stek midt i ovnen i 40–45 minutter, til potetene er gylne og sprø i kantene.
-
Dryss over friskhakket persille ved servering.
Tips:
-
Server med aioli, rømmedip eller en klatt crème fraîche.
-
Vil du ha ekstra ostesmelt? Legg et lite dryss revet ost over potetene de siste 5 minuttene.