onsdag, november 26, 2025

Kryddercupcakes med kremosttopping – saftige muffins med smak av jul

av Elisabeth

Disse kryddercupcakesene er perfekte når du vil ha noe enkelt, saftig og skikkelig julete. Kanel, ingefær og nellik gir den deilige smaken vi forbinder med adventstiden, og sammen med en søt og fyldig kremostglasur blir dette småkaker som alltid får bein å gå på. Perfekt til julekaffen, småkakebordet eller som en hyggelig spiselig gave. Oppskriften er inspirert av matprat.

Foto: Matprat / Mari Svenningsen

Kryddercupcakes med kremosttopping

Print
Serveringer: 12–16 cupcakes Forberedelsestid: Steke/koketid:
Nutrition facts: 360 Kalorier 18 gram Fett
Rating 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

Cupcakedeig

  • 300 g smør

  • 3 dl brunt sukker

  • 4 egg

  • 5 dl hvetemel

  • 1 ts bakepulver

  • 0,5 ts malt kanel

  • 0,5 ts malt ingefær

  • 0,25 ts malt nellik

Kremosttopping

  • 300 g kremost naturell

  • 220 g melis

SLIK GJØR DU

1. Rør sammen deigen

Pisk smør og brunt sukker lyst og luftig. Tilsett ett og ett egg, og rør godt mellom hver gang. Ha i resten av de tørre ingrediensene, og bland til en jevn og myk røre.

2. Stek cupcakene

Fordel røren i muffinsformer – gjerne plassert i et muffinsbrett for pen fasong. Stek midt i ovnen ved 200 °C i 15–20 minutter. Avkjøl helt før du tar på topping.

3. Lag kremosttopping

Rør sammen kremost og melis til en glatt og smørbar krem. La den gjerne stå litt kaldt før bruk for fastere konsistens.
Fyll kremen i en sprøytepose og dekorer cupcakesene. En stjernetip gir fine roser: Start i midten og sprøyt i en spiral utover.


Tips

  • Vil du ha dem mer julete? Tilsett litt revet appelsinskall i deigen.

  • For ekstra saftige muffins kan du røre inn 2–3 ss rømme eller crème fraîche.

  • Topp med kaneldryss, strøssel eller små pepperkakefigurer for ekstra pynt.

Har du prøvd denne oppskriften?
Har du laget denne? Tagg oss gjerne på Instagram

Du liker nok disse