Denne middagen er rask og lett og lage og inneholder kun rett over 300 kalorier per porsjon.
Dersom du prøver å moderere kalori-inntaket etter jul er du ikke alene. Sjømat og grønnsaker er et enkelt grep for å lykkes med å holde middagene litt lettere enn de har vært i jula. Vi fant denne herlige oppskriften på BBC Food og anbefaler den gjerne videre.
Har du det travelt når du skal lage maten kan du enten koke risen på forhånd slik at den avkjøles – eller du kan la kaldt vann renne over den for å avkjøle den raskt. Risen som brukes bør nemlig helst være kald slik at ikke den stekte risen blir «grøtete».
Ingredienser (4 porsjoner)
2 ts solsikkeolje
En bunt vårløk – skill grønt og hvitt og hakk begge deler i skiver
1 grønn paprika i små biter
140 g ananas i passe store biter (du kan også bruke hermetisert ananas)
3 ss thailandsk grønn karripasta
4 ts soyasaus (bruk lett-varianten for å spare kalorier)
Soyasaus til servering
300 g kokt basmati-ris (ca. 140 g ukokt ris)
2 store egg, pisket
140 g frosne erter
225 g hermetiske bambusskudd (uten lake)
250 g frosne reker, kokte eller rå
2 lime – juicen fra en og den andre kuttes i terninger til servering
En håndfull korianderblader
Slik gjør du
Varm oljen i en wok- eller stekepanne. Stek den hvite delen av vårløken i et par minutter til de er myke.
Rør inn hakket paprika og la det trekke et lite minutt.
Deretter rører du inn ananasen som også skal trekke et lite minutt.
Nå rører du inn grønn karripasta og 4 ts soyasaus.
Tilsett avkjølt ris og stek til den er rykende varm. Skyv deretter risen til den ene siden av stekepannen/woken, og rør eggene på den andre siden.
Nå rører du erter, bambusskudd og reker inn i risen og eggene, og lar blandingen bli gjennomvarm (det tar et par minutter). Ta en rask sjekk på at rekene er varme og ertene møre.
Rør til slutt inn det grønne av vårløken, saften fra en lime og koriander.
Ha i en fin serveringsbolle, og server med ekstra limebåter og soyasaus.