Kål til overs etter fårikål? Slik lager du kålstuing

av Helene

Det er lett å bomme litt og kjøpe for mye kål til fårikålmiddagen. Har du et rått kålhode igjen kan du lage en nydelig kålstuing.

Hodekål er spesielt rik på vitamin C, vitamin K, folat og mineraler, men inneholder også fiber og protein. Den teller som en av de fem om dagen. Nyt den gjerne som denne stuingen vi fant oppskrift på hos Frukt.no

Dersom du ønsker en fyldigere smak kan du bytte ut halvparten av melken med kremfløte.

Beregn en god halvtime for å tilberede, og server gjerne kålstuingen med kjøttkaker og tyttebærsyltetøy.

Ingredienser

1 stk hodekål

1 l vann

2 ts salt

4 ss smør

4 ss hvetemel

4 dl kraft fra koking av kålen

2 dl melk

¼ ts malt muskat

smak til med salt og pepper

Slik gjør du

Del kålen i litt store terninger og kok den i vann og salt i ca. 10 minutter til den er gjennommør.

Smelt smør i en kjele og tilsett melet.

Spe med kokekraft fra kålen og melk, til du får en litt tykk hvit saus. La sausen koke i ca. 5 minutter under omrøring. Smak til med muskat, salt og pepper.

Tilsett den kokte kålen og bland den godt inn i sausen.

Du liker nok disse