Denne luftige kaken består av en enkel vaniljekakebunn, et silkemykt lag med cottage cheese og søte jordbær. Kaken er akkurat passe søt og gir en deilig balanse mellom friskhet og kremet fylde.

INGREDIENSER
Til kakerøren:
-
3 store egg
-
1 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
-
140 g sukker
-
¼ ts salt
-
100 ml nøytral olje (f.eks. solsikkeolje)
-
150 ml helmelk
-
200 g hvetemel
-
1 ts bakepulver
Til ostefyllet:
-
250 g cottage cheese (helst original)
-
3 ss melis
-
1 egg
Til topping:
-
350 g jordbær, delt i to
-
2–3 ss melis til pynt
SLIK GJØR DU
Tips til forbedringer og variasjoner
-
Tilsett 1 ts revet sitronskall i røren for ekstra frisk smak.
-
Prøv å bruke bringebær eller blåbær i stedet for jordbær.
-
Erstatt cottage cheese med ricotta for en mildere og mykere fyll.
-
Server med pisket krem eller vaniljeis for en luksusvariant.
-
La stå over natten i kjøleskapet – smaken setter seg og kaken blir enda bedre!