mandag, september 1, 2025

Jordbærkake med cottage cheese – frisk og saftig hver gang

av Elisabeth

Denne luftige kaken består av en enkel vaniljekakebunn, et silkemykt lag med cottage cheese og søte jordbær. Kaken er akkurat passe søt og gir en deilig balanse mellom friskhet og kremet fylde.

Jordbærkake med cottage cheese – frisk og saftig hver gang

Print
Serveringer: 10–12 Forberedelsestid: Steke/koketid:
Nutrition facts: ca. 250 kcal per porsjon Kalorier ca. 11 g fett Fett
Rating 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

Til kakerøren:

  • 3 store egg

  • 1 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt

  • 140 g sukker

  • ¼ ts salt

  • 100 ml nøytral olje (f.eks. solsikkeolje)

  • 150 ml helmelk

  • 200 g hvetemel

  • 1 ts bakepulver

Til ostefyllet:

  • 250 g cottage cheese (helst original)

  • 3 ss melis

  • 1 egg

Til topping:

  • 350 g jordbær, delt i to

  • 2–3 ss melis til pynt

SLIK GJØR DU

Tips til forbedringer og variasjoner

  • Tilsett 1 ts revet sitronskall i røren for ekstra frisk smak.

  • Prøv å bruke bringebær eller blåbær i stedet for jordbær.

  • Erstatt cottage cheese med ricotta for en mildere og mykere fyll.

  • Server med pisket krem eller vaniljeis for en luksusvariant.

  • La stå over natten i kjøleskapet – smaken setter seg og kaken blir enda bedre!

Har du prøvd denne oppskriften?
Har du laget denne? Tagg oss gjerne på Instagram

Du liker nok disse