onsdag, november 26, 2025

Gulrotkake med ostekrem – saftig favoritt i langpanne

av Elisabeth

Det finnes kaker som aldri går av moten – og gulrotkaken er én av dem. Den er saftig, krydret og toppet med silkemyk ostekrem som gjør at man alltid vil ha et stykke til. Perfekt til bursdager, dugnader, skoleavslutninger og enhver kaffekopp med venner. Oppskriften er inspirert av matprat.

Fotograf: Matprat v/ Mari Svenningsen

Gulrotkake med ostekrem

Print
Serveringer: 12 store stykker Forberedelsestid: Steke/koketid:
Nutrition facts: Ca. 470 kcal per porsjon Kalorier Ca. 28 gram Fett
Rating 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

Kake:

  • 6 stk. egg

  • 4 dl sukker

  • 3,5 dl nøytral olje (f.eks. soyaolje)

  • 500 g revet gulrot

  • 6 dl hvetemel

  • 1 ss bakepulver

  • 1 ts malt kanel

Ostekrem:

  • 200 g romtemperert smør

  • 200 g kremost naturell

  • 200 g melis

Til pynt:

  • 1 stk. gulrot (til strimler)

SLIK GJØR DU

  1. Pisk sammen egg, sukker og olje i en stor bakebolle til blandingen er jevn.

  2. Riv gulrot fint og vend inn i røren.

  3. Sikt inn mel, bakepulver og kanel – rør godt sammen til en glatt kakerøre.

  4. Kle en liten langpanne (ca. 25 x 30 cm) med bakepapir og hell røren over.

  5. Stek kaken nederst i ovnen på 180 °C i ca. 45 minutter. Sjekk med trepinne – den skal komme tørr ut.

  6. Avkjøl kaken på rist etter steking. Ta av formen og fjern bakepapiret forsiktig.


Slik lager du ostekremen

  1. Sørg for at smør og kremost har lik temperatur – da får du en jevn og glatt krem.

  2. Pisk sammen kremost, smør og melis til en luftig og smørbar glasur.

  3. Bre ostekremen over avkjølt kake.

  4. Pynt med gulrotstrimler – bruk en potetskreller og legg dem gjerne i iskaldt vann så de blir ekstra krøllete og fine.


Tips for perfekt resultat

  • Kaken kan fint lages dagen i forveien – den blir bare saftigere.

  • Ønsker du litt ekstra smak? Prøv å tilsette litt vaniljesukker eller revet appelsinskall i røren.

  • Denne kaken tåler å fryses – men frys uten ostekrem og legg på glasuren etter opptining.

Har du prøvd denne oppskriften?
Har du laget denne? Tagg oss gjerne på Instagram

Du liker nok disse