Det finnes kaker som aldri går av moten – og gulrotkaken er én av dem. Den er saftig, krydret og toppet med silkemyk ostekrem som gjør at man alltid vil ha et stykke til. Perfekt til bursdager, dugnader, skoleavslutninger og enhver kaffekopp med venner. Oppskriften er inspirert av matprat.

INGREDIENSER
Kake:
-
6 stk. egg
-
4 dl sukker
-
3,5 dl nøytral olje (f.eks. soyaolje)
-
500 g revet gulrot
-
6 dl hvetemel
-
1 ss bakepulver
-
1 ts malt kanel
Ostekrem:
-
200 g romtemperert smør
-
200 g kremost naturell
-
200 g melis
Til pynt:
-
1 stk. gulrot (til strimler)
SLIK GJØR DU
-
Pisk sammen egg, sukker og olje i en stor bakebolle til blandingen er jevn.
-
Riv gulrot fint og vend inn i røren.
-
Sikt inn mel, bakepulver og kanel – rør godt sammen til en glatt kakerøre.
-
Kle en liten langpanne (ca. 25 x 30 cm) med bakepapir og hell røren over.
-
Stek kaken nederst i ovnen på 180 °C i ca. 45 minutter. Sjekk med trepinne – den skal komme tørr ut.
-
Avkjøl kaken på rist etter steking. Ta av formen og fjern bakepapiret forsiktig.
Slik lager du ostekremen
-
Sørg for at smør og kremost har lik temperatur – da får du en jevn og glatt krem.
-
Pisk sammen kremost, smør og melis til en luftig og smørbar glasur.
-
Bre ostekremen over avkjølt kake.
-
Pynt med gulrotstrimler – bruk en potetskreller og legg dem gjerne i iskaldt vann så de blir ekstra krøllete og fine.
Tips for perfekt resultat
-
Kaken kan fint lages dagen i forveien – den blir bare saftigere.
-
Ønsker du litt ekstra smak? Prøv å tilsette litt vaniljesukker eller revet appelsinskall i røren.
-
Denne kaken tåler å fryses – men frys uten ostekrem og legg på glasuren etter opptining.