søndag, mai 22, 2022

Ekornes lanserer moderne hvilestol

Populært

Våren 2022 lanserer Ekornes nyheten Stressless Rome, en hvilestol som er inspirert av kroppens behov for bevegelse, støtte og dynamisk avspenning. 

Stolen har elegante linjer og myke former, og er bygget på en frisk tilnærming til møbeldesign: Den er skapt i tett samarbeid med innovasjonsbyrået Eggs Design, som har gjort nærstudier av forbrukeres vaner og ønsker i flere land.

Eggs Design er et uavhengig innovasjonsbyrå som er spesialister på produktutvikling og endringsprosesser. På oppdrag fra Ekornes har de samlet inn kvalitative forbruker- og markedsdata fra Norge, Tyskland og USA, og jamført disse med Ekornes’ over 50 år lange erfaring med utvikling av hvilestoler. Det har gitt ny innsikt om hva som skaper den ultimate sittekomforten.

Blant flere viktige funn er følgende: En opplevelse av høy komfort er ikke bare basert på kroppslig velvære, men også nært knyttet til stolens utseende og estetiske verdier.

En ny standard

– Vi ønsket å lære mer om forbrukernes ønsker og behov, og på det feltet har samarbeidet med Eggs Design vært uvurderlig. Sammen har vi skapt en ny serie med et helhetlig formspråk, som henter det beste fra vårt DNA og kombinerer det med helt nye Stressless designelementer, sier design manager hos Ekornes, Jeanette Løining.

Hun forteller at de ønsket å rendyrke de egenskapene som bidrar positivt både under arbeid og avslapping.

Mange hvilestillinger

Stressless Rome er designet med tanke på at den skal kunne plasseres hvor som helst i rommet og være fin å se på fra alle vinkler.

Den myke, innbydende formen fungerer både som et blikkfang og som et element som spiller på lag med andre interiørdetaljer. Ryggen er bred og omsluttende, og er med på å skape en privat sone for den som sitter. Samtidig gjør den det enkelt å bevege seg og finne hvile i mange ulike stillinger.

Stressless Rome er utstyrt med det patenterte Stressless Plus-systemet, som automatisk gir god støtte til hode, nakke og korsrygg.

Mye tyder på at det også etter pandemien vil bli en god del hjemmekontor. For den som ikke har plass til eller ønsker å ha permanente kontor i hjemmet, blir stuen ofte brukt som arbeidsplass.

Økt bruk av hjemmekontor har skapt et behov for fleksible møbler, og dersom du ønsker en Stressless som også er kontorstol kan både varianter med høy og lav rygg leveres med Stressless Home Office understell, som har hjul og mulighet for justering av sittehøyden.

Høy eller lav rygg

Stressless Rome-serien består av to modeller med høy, og en med lav rygg. Stolene med høy rygg er moderne fortolkninger av den klassiske ørelappstolen.

De skiller seg fra hverandre i funksjonaliteten til den justerbare nakkestøtten: Den ene er mekanisk, mens den andre har form av en justerbar nakkepute.

Modellen med lav rygg er elegant og diskret, og passer i de fleste rom. Utstyrt med Stressless Home Office understell egner den seg godt i en åpen stueløsning.

Stolen kan skreddersys med ulike understell og hud- og tekstilkvaliteter.

1,196FansLik
279FølgereFølg

Neste artikkel