mandag, juni 24, 2024

Denne kvinnen bygde sitt eget hus – for kun 650 kroner i måneden!

Populært

Hvilken forskjell et enkelt år kan gjøre! Inntil nylig betale Michelle «MJ» Boyle 1600$ i måneden for en heller beskjeden bolig hjemme i Sherwood, Oregon i USA, og som langtidsleier fikk hun aldri spart opp hverken egenkapital til å kjøpe sitt eget, eller legge noe til side på sparekontoen. I mer enn et tiår levde hun fra hånd til munn, og pengene strakk akkurat til i mellom lønnslippene.

Men da barna ble voksne og skulle forlate redet for å stå på egne ben, bestemte hun seg for at nå skulle noe skje. En livsendring måtte til! Og ikke bare skar hun betraktelig ned på de månedlige utgiftene hun hadde betalt som leietaker. Hun fikk også muligheten til å spare opp til pensjonisttilværelsen de kommende årene.

Så hva gjorde hun egentlig? Hun meldte seg inn i Tiny House Movement og gikk fra å betale 1600$ i leie i måneden for et hus med tre soverom, to bad og et mål med hage, til å eie sitt eget bedårende lille hus på 19 kvadratmeter for knapt 75$ i måneden.

Nevnte vi at den summen også inkluderer elektrisitet, vann og internett?

«Å bygge noe med sine egne hender er en av de mest givende opplevelsene man kan ha» sier hun. «Eller som i mitt tilfelle, jeg ikke bare bygger det, jeg designer det også.»

Bli med inn i hennes ydmyke lille bolig og du vil bli overrasket, spesielt i det sjarmerende lille kjøkkenet hvor hun tilbringer mesteparten av tiden.

«Alt kjøkkenutstyret er fra rundt midten av 1940-tallet til tidlig på 1950-tallet. Det tok meg nesten to år å samle og pusse opp alt sammen», forteller hun. «Det var virkelig et arbeid utført med mye kjærlighet. Designtemaet mitt er moderne nostalgi, og jeg tror virkelig jeg har oppnådd det.»

Interiøret gir nok plass til å huse en liten trapp opp til en hems, samt en komfortabel liten stue som virkelig gir en følelse av et hjem …

Så hvor blir det av all den ekstra inntekten nå? «Jeg bygger flere små hus, selvfølgelig,» skrev hun i et blogginnlegg den 28. november.

I stedet for å ta en velfortjent pause etter alt arbeidet, tok hun det hun lærte av å bygge sitt eget lille hus og er nå i full gang med å designe og bygge fire andre små hus som hun kan leie ut på enten AirBnB eller andre tilsvarende steder. For å på den måten generere en stabil og fast inntekt med tanke på fremtiden.

Klikk på videoen nedenfor for å høre mer om MJs lykkeligere og mer bærekraftige livsstil, og se alle de søte små detaljene hun har valgt å inkludere i sitt nye hjem.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel