Belgiske vafler er noe helt for seg selv. De er tykkere, luftigere og får en nydelig sprø utside – perfekt både til helgefrokost og dessert. Denne oppskriften gir omtrent 20 vafler og lages med gjær og stivpiskede eggehviter for ekstra høyde og luftighet. Oppskriften er inspirert av matprat.

INGREDIENSER
-
4 egg, delt i plommer og hviter
-
0,25 ts salt
-
100 g sukker
-
3 ts vaniljesukker
-
150 g smeltet smør
-
3,5 dl melk
-
3,5 dl vann
-
25 g fersk gjær
-
500 g hvetemel
-
1 ss nøytral olje eller smeltet smør til pensling
SLIK GJØR DU
1. Lag grunnrøren
Visp sammen eggeplommer, salt, sukker og vaniljesukker i en stor bolle. Tilsett det smeltede smøret og melken, og rør godt.
2. Løs opp gjæren
Rør ut gjæren i litt fingervarmt vann. Bland dette inn i røren sammen med resten av vannet.
3. Rør inn melet
Visp inn hvetemelet litt etter litt til du får en glatt, klumpfri røre. Dekk bollen med plast eller klede.
4. Hev røren
La røren stå og heve i omtrent 1 time, eller til den har fått god volumøkning.
5. Vend inn eggehvitene
Stivpisk eggehvitene helt hvite og luftige. Vend dem forsiktig inn i røren med en slikkepott – dette er hemmeligheten bak ekstra lette belgiske vafler.
6. Stek vaflene
Pensle vaffeljernet med litt olje eller smør. Stek vaflene gylne og sprø. Legg dem gjerne på rist, eller hold dem varme i ovnen på 125 °C.
Serveringstips
Belgiske vafler smaker fantastisk med:
-
ferske bær og melisdryss
-
frukt og vaniljeis
-
pisket krem eller crème fraîche
-
sjokoladesaus
-
eller klassisk lønnesirup