En silkemyk panna cotta kombinert med frisk og syrlig bringebærsaus er noe av det beste du kan servere som avslutning på et godt måltid. Den er enkel å lage, men ser imponerende ut – spesielt når den får stivne i skrå vinkel i høye glass. Denne oppskriften er etter inspirasjon fra matprat.


INGREDIENSER
Til panna cotta:
-
5 dl kremfløte
-
100 g sukker
-
1 vaniljestang (eller 1 ts ekte vaniljepasta)
-
Skall av 1/2 sitron (usprøytet) – valgfritt, gir friskhet
-
3 gelatinplater
Til bringebærsaus:
-
250 g frosne bringebær (tinte)
-
2 ss melis
-
1 ss sitronsaft
SLIK GJØR DU
-
Bløtlegg gelatinen:
Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i ca. 5–10 minutter. -
Kok opp fløteblandingen:
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha både frø og stang i en kjele med fløte, sukker og eventuelt litt revet sitronskall. Varm opp til det nesten koker – trekk kjelen av varmen. -
Tilsett gelatin:
Klem vannet godt ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme fløten til de er helt oppløst. Ta ut vaniljestangen. -
Avkjøl og hell i glass:
La blandingen avkjøles i 10 minutter før du heller den i serveringsglass. Ønsker du en ekstra stilig servering, legg glassene skrått i en eggekartong så de stivner på skrå. Sett kaldt i minst 3 timer. -
Lag bringebærsausen:
Kjør bringebær, melis og sitronsaft i en blender eller med stavmikser til en jevn saus. Sil for å fjerne frø. Oppbevar kjølig til servering. -
Servering:
Hell bringebærsaus forsiktig over panna cottaen før servering. Pynt gjerne med friske bringebær eller et lite mynteblad for ekstra farge og friskhet.
Tips!
-
Du kan bruke vaniljepasta i stedet for vaniljestang for en enklere løsning.
-
Bytt ut bringebær med jordbær eller pasjonsfrukt for variasjon.
-
Ønsker du en alkoholfri voksenversjon? Tilsett et par dråper romessens i fløteblandingen.