Panna cotta med bringebærsaus – En himmelsk italiensk klassiker

av Elisabeth

En silkemyk panna cotta kombinert med frisk og syrlig bringebærsaus er noe av det beste du kan servere som avslutning på et godt måltid. Den er enkel å lage, men ser imponerende ut – spesielt når den får stivne i skrå vinkel i høye glass. Denne oppskriften er etter inspirasjon fra matprat.

Kreditering:MatPrat Fotograf:Sara Johannessen

Panna cotta med bringebærsaus – En himmelsk italiensk klassiker

Print
Serveringer: 4 Forberedelsestid: Steke/koketid:
Nutrition facts: 350 Kalorier 32 gram Fett
Rating 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

Til panna cotta:

  • 5 dl kremfløte

  • 100 g sukker

  • 1 vaniljestang (eller 1 ts ekte vaniljepasta)

  • Skall av 1/2 sitron (usprøytet) – valgfritt, gir friskhet

  • 3 gelatinplater

Til bringebærsaus:

  • 250 g frosne bringebær (tinte)

  • 2 ss melis

  • 1 ss sitronsaft

SLIK GJØR DU

  1. Bløtlegg gelatinen:
    Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i ca. 5–10 minutter.

  2. Kok opp fløteblandingen:
    Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha både frø og stang i en kjele med fløte, sukker og eventuelt litt revet sitronskall. Varm opp til det nesten koker – trekk kjelen av varmen.

  3. Tilsett gelatin:
    Klem vannet godt ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme fløten til de er helt oppløst. Ta ut vaniljestangen.

  4. Avkjøl og hell i glass:
    La blandingen avkjøles i 10 minutter før du heller den i serveringsglass. Ønsker du en ekstra stilig servering, legg glassene skrått i en eggekartong så de stivner på skrå. Sett kaldt i minst 3 timer.

  5. Lag bringebærsausen:
    Kjør bringebær, melis og sitronsaft i en blender eller med stavmikser til en jevn saus. Sil for å fjerne frø. Oppbevar kjølig til servering.

  6. Servering:
    Hell bringebærsaus forsiktig over panna cottaen før servering. Pynt gjerne med friske bringebær eller et lite mynteblad for ekstra farge og friskhet.


Tips!

  • Du kan bruke vaniljepasta i stedet for vaniljestang for en enklere løsning.

  • Bytt ut bringebær med jordbær eller pasjonsfrukt for variasjon.

  • Ønsker du en alkoholfri voksenversjon? Tilsett et par dråper romessens i fløteblandingen.


Har du prøvd denne oppskriften?
Har du laget denne? Tagg oss gjerne på Instagram

Du liker nok disse