Saftig kylling, frisk brokkoli, pasta og kremet cheddar – alt gratinert i ovn med sprø topping. Denne retten kombinerer alt vi elsker med en hjemmelaget middag: enkel, mettende og full av smak. Perfekt for travle hverdager eller en litt ekstra god helgemiddag!


INGREDIENSER
Ingredienser (4 porsjoner)
-
300 g penne
-
Salt (til pastavannet og etter smak)
-
500 g brokkoli
-
400 g kyllingbrystfilet
-
1 ss olivenolje
-
Pepper
-
200 g cheddar eller gouda, revet
-
4 ss smør
-
2 ss speltmel (eller hvetemel)
-
4 dl melk (helmelk, 3,5 % fett)
-
2 stilker frisk salvie
-
2 skiver grovbrød
SLIK GJØR DU
-
Kok pastaen:
Kok pastaen etter anvisning på pakken i godt saltet vann til den er al dente. Sil av og sett til side. -
Forbered brokkolien:
Skyll og del brokkolien i små buketter. Kok i lettsaltet vann i 3 minutter, sil av og skyll i kaldt vann. -
Stek kyllingen: Skjær kyllingen i strimler eller terninger. Stek dem i olivenolje på høy varme i 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper. Sett til side.
-
Lag ostesaus:
Smelt 2 ss smør i en kjele. Rør inn melet og stek det lett. Spe med melk under omrøring, og kok opp. La småkoke i 2–3 minutter til sausen tykner. Ta av varmen og rør inn revet cheddar. Smak til med salt og pepper. -
Klargjør topping:
Fjern skorpen fra brødskivene og smuldre brødet. Smelt resten av smøret i en liten panne og rør inn brødsmulene. -
Sett sammen gratengen:
Hakk salvieblader fint. Bland pasta, brokkoli, kylling og salvie i en stor ildfast form. Hell ostesausen jevnt over og fordel smuldret brød med smør på toppen. -
Stek:
Stek midt i ovnen på 180 °C (varmluft 160 °C) i 20–25 minutter, til gratengen er gyllen og boblende.