onsdag, september 10, 2025

Kremet brokkoligrateng med kylling og cheddar – hele familiens favoritt!

av Elisabeth

Saftig kylling, frisk brokkoli, pasta og kremet cheddar – alt gratinert i ovn med sprø topping. Denne retten kombinerer alt vi elsker med en hjemmelaget middag: enkel, mettende og full av smak. Perfekt for travle hverdager eller en litt ekstra god helgemiddag!

Kremet brokkoligrateng med kylling og cheddar

Print
Serveringer: 4 Forberedelsestid: Steke/koketid:
Nutrition facts: 590 Kalorier 30 g Fett
Rating 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 300 g penne

  • Salt (til pastavannet og etter smak)

  • 500 g brokkoli

  • 400 g kyllingbrystfilet

  • 1 ss olivenolje

  • Pepper

  • 200 g cheddar eller gouda, revet

  • 4 ss smør

  • 2 ss speltmel (eller hvetemel)

  • 4 dl melk (helmelk, 3,5 % fett)

  • 2 stilker frisk salvie

  • 2 skiver grovbrød

SLIK GJØR DU

  1. Kok pastaen:
    Kok pastaen etter anvisning på pakken i godt saltet vann til den er al dente. Sil av og sett til side.

  2. Forbered brokkolien:
    Skyll og del brokkolien i små buketter. Kok i lettsaltet vann i 3 minutter, sil av og skyll i kaldt vann.

  3. Stek kyllingen:                                                                                                                                                                                      Skjær kyllingen i strimler eller terninger. Stek dem i olivenolje på høy varme i 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper. Sett til side.

  4. Lag ostesaus:
    Smelt 2 ss smør i en kjele. Rør inn melet og stek det lett. Spe med melk under omrøring, og kok opp. La småkoke i 2–3 minutter til sausen tykner. Ta av varmen og rør inn revet cheddar. Smak til med salt og pepper.

  5. Klargjør topping:
    Fjern skorpen fra brødskivene og smuldre brødet. Smelt resten av smøret i en liten panne og rør inn brødsmulene.

  6. Sett sammen gratengen:
    Hakk salvieblader fint. Bland pasta, brokkoli, kylling og salvie i en stor ildfast form. Hell ostesausen jevnt over og fordel smuldret brød med smør på toppen.

  7. Stek:
    Stek midt i ovnen på 180 °C (varmluft 160 °C) i 20–25 minutter, til gratengen er gyllen og boblende.

Har du prøvd denne oppskriften?
Har du laget denne? Tagg oss gjerne på Instagram

Du liker nok disse