Kokosbollekake er drømmen for deg som elsker myke, søte skumkaker med sjokoladetrekk og kokosdryss. Denne kaken minner om de klassiske kokosbollene vi kjenner fra barndommen – men her får du en stor, luftig variant som kan deles med hele familien. Den er perfekt til bursdager, selskaper eller når du bare vil overraske med noe skikkelig godt. Denne oppskriften er inspirert av matprat.


INGREDIENSER
Marengsbunn:
-
6 stk. gelatinplater
-
5 stk. eggehviter
-
4 dl sukker
-
1 ts vaniljesukker
-
0,5 dl vann
-
ca. 4 ss kokosmasse (til formen)
Sjokoladeglasur:
-
100 g mørk sjokolade
-
60 g kokosfett (Delfiafett)
-
4 ss kokosmasse (til pynt)
SLIK GJØR DU
1. Bløtlegg gelatinen
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
2. Lag marengsbunnen
Pisk eggehviter i en ren og tørr bolle. Start sakte og øk farten når skummet begynner å forme små, jevne bobler. Når marengsen danner stive topper, tilsett sukker og vaniljesukker litt etter litt mens du fortsetter å piske.
3. Tilsett gelatin
Kok opp vann og ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem ut i det varme vannet til de er helt oppløst. Hell den oppløste gelatinen i en tynn stråle over i marengsen mens du pisker. Fortsett å piske i ca. 5 minutter til massen er blank og luftig.
4. Hell i form
Spray en springform (22 cm) med formfett og dekk innsiden med kokosmasse. Hell marengsmassen over i formen og stryk forsiktig ut overflaten. Bank formen lett mot benken for å fjerne luftbobler. Sett formen kjølig til massen har stivnet (minst 1 time).
Tips: Du kan også bruke en glassbolle med plastfolie for å få en rund “kokosbolleform”.
5. Lag glasuren
Smelt sjokolade og kokosfett sammen over vannbad til blandingen er glatt.
6. Glaser og pynt
Skjær forsiktig langs kanten av formen og fjern kakeringen. Sett kaken på en rist og hell over glasuren. Dryss kokosmasse på toppen mens glasuren fortsatt er myk. La kaken stå kjølig til glasuren har stivnet.