onsdag, september 10, 2025

Klassisk rullekake med bringebær – ferdig på 20 minutter!

av Elisabeth

En myk og saftig rullekake fylt med søtt bringebærsyltetøy er noe av det mest nostalgiske vi kan bake. Denne klassikeren er rask å lage og perfekt til både hverdagskos og kaffebesøk. Du trenger bare noen få ingredienser – og vips har du en kake som slår an hos både store og små! Denne oppskriften er inspirtert av matprat.

Klassisk rullekake med bringebær

Print
Serveringer: 8 Forberedelsestid: Steke/koketid:
Nutrition facts: 210 Kalorier 4 g Fett
Rating 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

Bunn:

  • 4 stk egg

  • 120 g sukker (ca. 1 ¼ dl)

  • 120 g hvetemel (ca. 2 ½ dl)

  • ¼ ts bakepulver

Fyll:

  • 2 ½ dl bringebærsyltetøy (hjemmelaget eller kjøpt)

SLIK GJØR DU

  1. Forbered ovnen og pisk eggedosis:
    Sett stekeovnen på 200 °C. Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis.

  2. Vend inn det tørre:
    Sikt sammen hvetemel og bakepulver. Vend det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott, slik at du bevarer luften i røren.

  3. Stek bunnen:
    Legg bakepapir i en langpanne (ca. 30 x 40 cm) og bre røren jevnt utover. Stek midt i ovnen i 8–10 minutter til gyllen overflate og gjennomstekt.

  4. Avkjøl riktig:
    Strø sukker på kakeflaten og legg et nytt bakepapir oppå. Legg en rist over og snu kaken opp-ned. Fjern forsiktig bakepapiret som ble brukt under stekingen. La langpannen ligge over kaken til den er avkjølt – da holder den seg myk og rullbar.

  5. Fyll og rull sammen:
    Smør på bringebærsyltetøy i et jevnt lag og rull kaken tett sammen ved hjelp av bakepapiret. Legg rullekaken kjølig med skjøten ned for å holde formen.

Har du prøvd denne oppskriften?
Har du laget denne? Tagg oss gjerne på Instagram
Foto: Matprat – Fotograf: Mari Svenningsen

Du liker nok disse