En myk og saftig rullekake fylt med søtt bringebærsyltetøy er noe av det mest nostalgiske vi kan bake. Denne klassikeren er rask å lage og perfekt til både hverdagskos og kaffebesøk. Du trenger bare noen få ingredienser – og vips har du en kake som slår an hos både store og små! Denne oppskriften er inspirtert av matprat.

INGREDIENSER
Bunn:
-
4 stk egg
-
120 g sukker (ca. 1 ¼ dl)
-
120 g hvetemel (ca. 2 ½ dl)
-
¼ ts bakepulver
Fyll:
-
2 ½ dl bringebærsyltetøy (hjemmelaget eller kjøpt)
SLIK GJØR DU
-
Forbered ovnen og pisk eggedosis:
Sett stekeovnen på 200 °C. Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis. -
Vend inn det tørre:
Sikt sammen hvetemel og bakepulver. Vend det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott, slik at du bevarer luften i røren. -
Stek bunnen:
Legg bakepapir i en langpanne (ca. 30 x 40 cm) og bre røren jevnt utover. Stek midt i ovnen i 8–10 minutter til gyllen overflate og gjennomstekt. -
Avkjøl riktig:
Strø sukker på kakeflaten og legg et nytt bakepapir oppå. Legg en rist over og snu kaken opp-ned. Fjern forsiktig bakepapiret som ble brukt under stekingen. La langpannen ligge over kaken til den er avkjølt – da holder den seg myk og rullbar. -
Fyll og rull sammen:
Smør på bringebærsyltetøy i et jevnt lag og rull kaken tett sammen ved hjelp av bakepapiret. Legg rullekaken kjølig med skjøten ned for å holde formen.
