fredag, oktober 24, 2025

Disse eplemuffinsene er så gode at du må lage dobbel porsjon

av Elisabeth

Ingenting slår duften av nystekte eplekaker – bortsett fra kanskje disse luftige eplemuffinsene med vaniljekrem og knasende mandler! De er enkle å lage, proppfulle av smak og passer like godt til kaffen som i matpakken eller på tur.

Det som gjør disse ekstra gode, er at smøret brunes før det tilsettes i røra. Det gir en deilig nøtteaktig aroma som løfter hele bakverket. Eplebåtene vendt i kanel og sukker gir en klassisk smak, mens vaniljekremen i midten sørger for en myk og saftig kjerne. Denne oppskriften er inspirert etter av matprat.

Kreditering: MatPrat, Fotograf:MatPrat/OEK

Eplemuffins med vaniljekrem og mandler

Print
Serveringer: 16 Forberedelsestid: Steke/koketid:
Nutrition facts: 260 Kalorier 14 g Fett
Rating 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

Gir 14–16 små muffins

  • 150 g smør

  • 3 syrlige epler

  • 2 ss sukker

  • 1 ts malt kanel

  • 2 egg

  • 150 g sukker

  • 220 g hvetemel

  • 1 ts bakepulver

  • 1 ts vaniljesukker

  • 1 dl melk eller fløte

  • 2,5 dl vaniljekrem

  • 3 ss hakkede mandler

SLIK GJØR DU

  • Smelt smøret i en panne over middels varme til det blir gyllent og begynner å lukte nøtteaktig. Sett til side for avkjøling.

  • Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær dem i tynne båter. Bland sukker og kanel i en bolle og vend eplebåtene i blandingen.

  • Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Rør inn det avkjølte smøret.

  • Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Sikt det inn i røra vekselsvis med melk eller fløte, og rør til du får en jevn røre.

  • Fordel en spiseskje røre i muffinsformer. Legg en teskje vaniljekrem i midten og stikk 2–3 eplebåter ned i hver form. Dryss over hakkede mandler.

  • Stek midt i ovnen på 190 °C i ca. 25 minutter, til de er gyldne og gjennomstekte.
    Server dem lune – gjerne med en liten klatt vaniljesaus!

Har du prøvd denne oppskriften?
Har du laget denne? Tagg oss gjerne på Instagram

Du liker nok disse