Ingenting slår duften av nystekte eplekaker – bortsett fra kanskje disse luftige eplemuffinsene med vaniljekrem og knasende mandler! De er enkle å lage, proppfulle av smak og passer like godt til kaffen som i matpakken eller på tur.
Det som gjør disse ekstra gode, er at smøret brunes før det tilsettes i røra. Det gir en deilig nøtteaktig aroma som løfter hele bakverket. Eplebåtene vendt i kanel og sukker gir en klassisk smak, mens vaniljekremen i midten sørger for en myk og saftig kjerne. Denne oppskriften er inspirert etter av matprat.


INGREDIENSER
Gir 14–16 små muffins
-
150 g smør
-
3 syrlige epler
-
2 ss sukker
-
1 ts malt kanel
-
2 egg
-
150 g sukker
-
220 g hvetemel
-
1 ts bakepulver
-
1 ts vaniljesukker
-
1 dl melk eller fløte
-
2,5 dl vaniljekrem
-
3 ss hakkede mandler
SLIK GJØR DU
-
Smelt smøret i en panne over middels varme til det blir gyllent og begynner å lukte nøtteaktig. Sett til side for avkjøling.
-
Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær dem i tynne båter. Bland sukker og kanel i en bolle og vend eplebåtene i blandingen.
-
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Rør inn det avkjølte smøret.
-
Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Sikt det inn i røra vekselsvis med melk eller fløte, og rør til du får en jevn røre.
-
Fordel en spiseskje røre i muffinsformer. Legg en teskje vaniljekrem i midten og stikk 2–3 eplebåter ned i hver form. Dryss over hakkede mandler.
-
Stek midt i ovnen på 190 °C i ca. 25 minutter, til de er gyldne og gjennomstekte.
Server dem lune – gjerne med en liten klatt vaniljesaus!