Noen ganger trenger man bare en middag som er enkel å lage, gir lite oppvask – og som smaker skikkelig godt. Da er skinkepai med brokkoli et perfekt valg! Her får du en mettende middag du kan lage på under en time, og som passer like godt til hverdags som til helgelunsj.
Det beste? Du kan bruke opp rester og tilpasse fyllet helt etter hva du har i kjøleskapet. Perfekt for å unngå matsvinn! Denne oppskriften er etter inspirasjon fra matprat.


INGREDIENSER
-
1 stk. ferdig paideig
-
120 g brokkoli
-
150 g kokt skinke
-
1 fedd hvitløk
-
½ purre
-
4 egg
-
2,5 dl melk eller matfløte
-
2 dl revet ost
-
Salt og pepper
-
Litt olje eller smør
SLIK GJØR DU
-
Forvarm ovnen til 200 °C og kle paiformen med paideigen. Forstek i 12–15 minutter.
-
Forvell brokkolien i 2–3 minutter, skyll i kaldt vann.
-
Fordel brokkoli, skinke, purre og hvitløk i formen.
-
Visp sammen egg, melk/fløte, salt og pepper, og hell over fyllet.
-
Topp med ost og stek på 180 °C i ca. 30 minutter, til paien er gyllen og fast.
-
Server nystekt eller lun, med salat ved siden av.
Har du pølse, stekt kjøttdeig, paprika, sopp, spinat eller osteslumper i kjøleskapet, er dette perfekt å bruke i pai. Bare husk å forvelle eller steke grønnsakene først hvis de er harde – da unngår du at de blir rå inni paien.