Brokkolisalat med bacon – perfekt til grillmaten

av Elisabeth

Denne kremete og smakfulle brokkolisalaten med sprøstekt bacon, saftige druer og ristede mandler er en sikker vinner på sommerbordet. Den passer perfekt som tilbehør til alt fra grillmat til ovnsbakte kjøttretter. Enkel å lage – og enda bedre etter noen timer i kjøleskapet! Denne oppskriften er etter inspirasjon fra matprat.

Fotograf:
Alexander Benjaminsen / MatPrat

Verdens beste brokkolisalat med bacon – perfekt til grillmaten

Print
Serveringer: 6 Forberedelsestid: Steke/koketid:
Nutrition facts: 360 Kalorier 28 g Fett
Rating 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

1 stk brokkoli
2 stilker stangselleri
1 stk rødløk
100 g stenfrie røde druer
150 g bacon i skiver
50 g mandler Dressing:
1,5 dl majones
2 ss sukker
3 ss rødvinseddik
1 ts salt
0,5 ts kvernet pepper

SLIK GJØR DU

  1. Del brokkolien i små buketter. Skrell stilken, fjern den grove delen og skjær i tynne skiver. Ha alt i en bolle.

  2. Kutt rødløk i tynne båter og stangselleri i skiver. Del druene i to og bland med brokkolien.

  3. Kutt bacon i små biter og stek det sprøtt. La det renne av på kjøkkenpapir.

  4. Visp sammen ingrediensene til dressingen. Tilsett litt vann hvis du ønsker en tynnere konsistens.

  5. Grovhakk mandlene og rist dem i tørr stekepanne til de får farge.

  6. Bland alt sammen og sett salaten kaldt før servering.


 

Har du prøvd denne oppskriften?
Har du laget denne? Tagg oss gjerne på Instagram

Du liker nok disse