Ayran er en perfekt sommerdrikke på de varmeste dagene. Server gjerne til godt krydret grillmat.
Ayran er en populær drikke over store deler av Midtøsten og Tyrkia. Den er kjempelett å lage, kalorifattig og den binder vann i kroppen din på de ekstra varme dagene slik at du tåler varmen litt bedre.
Drikken er næringsrik og sunn. Yoghurt inneholder mye protein og kalsium. Du bruker knapt fem minutter på å lage denne forfriskende, salte og herlige drikken.
Dersom du er blant de mange nordmennene som har feriert i Tyrkia er det mye mulig du kjenner til drikken allerede. Den er vanlig over hele landet. I sør blander man gjerne inn litt mindre vann, slik at den er tykkere. Det finnes en rekke varianter av drikken som er en av de mest populære drikkene i landet.
Ingredienser:
5 dl yoghurt naturel
5 dl vann
Salt
Det eneste du trenger gjøre er å blande yoghurt og vann, og smake til med salt. Kjempelett!
I tillegg kan du også smake til med hvitløk, mynte eller sitron.
Ha gjerne også i litt isbiter, for denne drikken skal serveres iskald – i høye glass.