mandag, juni 24, 2024

Årets rimeligste strøm-sparetips?

Populært

Strømutgiftene går i været, men en enkel ting kan spare en familie for tusenvis av kroner

Utgifter til drivstoff, mat, renter og ikke minst strøm når stadig nye høyder, og det merkes på nordmenns økonomi.

Aldri har vi brukt mer tid og resurser på finne måter på å spare strøm på. Noe av det mest effektive er for mange å installere varmepumpe, men det krever ofte en litt større investering.

– Det samme gjelder å skifte ut vinduer eller etterisolere vegger og tak. Det kan forklare hvorfor mange dropper slike investeringer, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Det er likevel et godt og ikke minst rimelig sparetips få tenker på.

LES OGSÅ: 10 råd for deg som skal velge ny strømavtale

Undervurdert sparetips

– En sparedusj koster nå ikke mer enn noen hundrelapper og er et helt annet produkt enn det mange tror, sier Voll.

Han er derfor overrasket over at ikke flere tenker på dette som et godt sparetiltak, og tror det kanskje kommer av at mange fremdeles forbinder det med hotelldusjer og tidligere utgaver som ikke holdt mål.

– Med en god sparedusj vil de fleste ikke merke noe forskjell, sier Voll og legger til at det i en familie med for eksempel to tenåringer vil gi en besparelse på flerfoldige tusen kroner i året.

LES OGSÅ: Med disse enkle grepene sparer familien tusenvis på strømregningen

Samtidig viser en undersøkelse utført av Ipsos for Gjensidige at 41 prosent ikke har noen planer om energisparing de nærmeste årene. Kun 8 prosent sier de har planer om å investere i en sparedusj. Til de har Voll en oppfordring:

– Sjekk på nettet og kjøp en sparedusj som fungerer. For under 500 kroner får du en sparedusj som du kan tjene inn igjen på kort tid, sier han.

LES OGSÅ: Elektroforeningens 10 tips for lavere strømregning

Kan halvere vannforbruket

En god sparedusj kan halvere vannforbruket og Voll tror det er få sparegrep som koster så lite og hvor du kan spare så mye.

– Spesielt nå som oppvarming av varmtvann er en av de største strømtyvene. Kanskje er dette sparetipset du ikke skal takke nei til, sier Voll.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel