fredag, juni 14, 2024

Færre vil kjøpe hytte – flere leier ut

Populært

Høstferien nærmer seg og det finnes fortsatt mange muligheter for å leie hytte på fjellet. FINNs tall viser at det er mindre interesse for å kjøpe hytte og flere hytter å leie enn i fjor. Noe av årsaken kan være dyrere strøm og levekostnader.

Når det nærmer seg høstferien ser vi normalt en økt interesse på FINN for å kjøpe hytte på fjellet, men i år kan det virke som dette bildet tegner seg noe annerledes. Det finnes mange hytter på markedet, men det er vanskeligere å selge dem.

Leder for FINN eiendom, Jørgen Hellestveit, sier at FINN sine tall viser at det i forrige uke lå 500 flere fjellhytter til salgs i forhold til samme uke i fjor – men likevel under nivåene vi så i 2019. 

 – Hytter på fjellet er en svært populær kategori på FINN som nordmenn drømmer om hele året, men nå er det spenning rundt hvordan dette markedet vil klare seg med høyere lånerenter og strømkostnader frem mot vinteren.

Interessen målt i besøk på annonsene i kategorien “fritidsbolig til salgs”gir oss ganske interessante funn akkurat nå, fortsetter han.

– Etter sommeren har interessen for å kjøpe fjellhytter dalt ganske kraftig målt mot foregående år. Det er hele 40 prosent færre besøk på disse annonsene i forhold til samme periode i fjor, forteller Hellestveit.

Høy aktivitet på leiemarkedet

Det at færre får solgt hytta si eller ikke ønsker å bruke den, kan føre til den økte interessen vi ser på leiemarkedet for fritidsboliger denne høsten, ifølge FINNs reiseekspert Terje Berge.

– Flere ønsker å leie ut hytta si i høstferien. Generelt i år viser tallene våre en oppgang på 10 prosent flere annonser i kategorien “fritidsbolig til leie” i 2022, målt mot fjoråret. Det er også tydelig at flere ønsker å leie hytte nå, da vi ser en økning på 23 prosent i besøk på “fritidsbolig til leie” denne høsten i forhold til samme tid i fjor, forteller Berge.

Ledig i høstferien

Det er fortsatt mange hytter å leie i høstferien i de mest populære områdene, og akkurat nå er det på landsbasis over 3000 hytter å leie i uke 40 og 41.

Mange hytter på fjellet i populære tur- og  fjellområder som Trysil, Hafjell, Hemsedal, Geilo, Hovden og Beitostølen, er fortsatt ledige i høstferien.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel