Tykkere, luftigere og rett og slett mer dekadente enn vanlige pannekaker – amerikanske pannekaker er en klassiker vi aldri blir lei av. Servert med lønnesirup, friske bær eller en klatt smør, er disse pannekakene perfekte til helgefrokost, brunsj eller dessert.
Det beste? De er enkle å lage, og røren kan fint lages kvelden før og settes i kjøleskap. Her får du en oppskrift som gir perfekte resultater hver gang – høye, myke og gylne pannekaker som smelter i munnen. Denne oppskriften er inspirert av matprat.

INGREDIENSER
-
4 egg
-
5 dl melk
-
6 dl hvetemel
-
4 ts bakepulver
-
1 ts salt
-
2 ss sukker
-
100 g smeltet smør
SLIK GJØR DU
1. Lag røren:
Visp sammen egg og melk i en stor bolle. Bland mel, bakepulver, sukker og salt i en annen bolle, og visp det tørre gradvis inn i det våte til du får en jevn og tykk røre. Rør til slutt inn det smeltede smøret. La røren svelle i 10 minutter for best resultat.
2. Stek pannekakene:
Varm en stekepanne eller takke på middels varme og ha i litt smør. Bruk ca. ½ dl røre per pannekake. Stek til det begynner å boble på overflaten og kantene ser faste ut. Snu og stek videre til de er gylne på begge sider.
3. Hold varme:
Legg ferdigstekte pannekaker på en tallerken og dekk med kjøkkenhåndkle for å holde dem varme mens du steker resten.
4. Serveringstips:
Server med lønnesirup og smør som amerikanerne, eller prøv med rørte bær og en klatt rømme for en nordisk vri. De smaker også nydelig med honning, banan, sjokoladebiter eller bacon.
Tips og variasjoner
-
Bytt ut 1 dl melk med kefir eller yoghurt for ekstra saftighet.
-
Ønsker du bananpannekaker? Mos én moden banan og bland inn i røren.