fredag, desember 12, 2025

Kylling tikka masala – kremet, krydret og full av smak

av Elisabeth

Kylling tikka masala er en klassiker mange aldri blir lei av. Saftig kylling marineres i yoghurt og krydder før den trekkes ferdig i en fyldig tomatsaus med fløte og aromatiske krydder. Setter du av litt tid til marinering, er resten av jobben gjort på under en halvtime – og resultatet smaker som hentet fra favorittrestauranten. Denne oppskriften er inspirert av matprat.

Fotograf: Matprat v/ Sara Johannessen

Kylling tikka masala

Print
Serveringer: 4 porsjoner Forberedelsestid: Steke/koketid:
Nutrition facts: 620 Kalorier 38 gram Fett
Rating 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

Marinert kylling

  • 800 g kyllingfilet eller lårfilet

  • 1 dl yoghurt naturell

  • 2 hvitløksbåter, finhakket

  • ca. 3 cm frisk ingefær, revet

  • saft av 0,5 sitron

  • 0,5 ts chilipulver

  • 1 ts malt koriander

  • 1 ts malt spisskummen

  • salt etter smak

Saus

  • 1 løk, finhakket

  • 2 hvitløksbåter, finhakket

  • ca. 3 cm frisk ingefær, revet

  • 4 ss nøytral olje

  • 1 ts malt spisskummen

  • 1 ts revet muskatnøtt

  • 1 ts gurkemeie

  • 1 ts chilipulver

  • 1 ss garam masala

  • 1 ss tomatpuré

  • 1 boks hermetiske tomater

  • 1,5 dl matfløte eller kremfløte

  • 1 dl malte mandler eller cashewnøtter

  • 0,5 bunt frisk koriander

SLIK GJØR DU

1. Mariner kyllingen

Del kyllingen i store biter. Bland yoghurt, hvitløk, ingefær, sitronsaft, chilipulver, koriander, spisskummen og salt i en bolle. Vend kyllingen godt inn i marinaden. Dekk til og sett kaldt, gjerne over natten.

2. Lag sausen

Fres løk, hvitløk og ingefær i olje på middels varme til løken er myk og lett gyllen. Tilsett spisskummen, muskat, gurkemeie, chilipulver, garam masala og tomatpuré. Rør godt før du har i hermetiske tomater. La sausen småkoke noen minutter, og rør deretter inn fløten.

3. Stek kyllingen

Stek kyllingbitene raskt i en vid panne til de får farge. Legg dem over i sausen etter hvert, sammen med resten av marinaden. Rør inn malte mandler eller cashewnøtter.

4. La retten trekke

La gryten småkoke i ca. 10 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Smak til med salt og eventuelt mer krydder.

5. Server

Dryss over hakket frisk koriander før servering. Server med ris, og gjerne naanbrød, raita og mangochutney.


Nøttefritt alternativ

Bytt ut malte mandler/cashewnøtter med:

  • 1 dl ekstra fløte eller

  • 1 dl kokosmelk eller

  • 2 ss yoghurt naturell

Dette gir fortsatt en fyldig og kremet saus – helt uten nøtter.

Har du prøvd denne oppskriften?
Har du laget denne? Tagg oss gjerne på Instagram

Du liker nok disse