Er du på jakt etter noe enkelt, raskt og utrolig smakfullt? Dette tomat- og hvitløksbrødet er ikke bare en perfekt forrett eller siderett – det kan også stjele showet som en egen rett. Med sprøtt brød, smeltet ost, saftige tomater og rikelig med hvitløk og basilikum, får du ekte italienske vibber hjemme på ditt eget kjøkken.
Det beste? Du lager det på 15 minutter – og det smaker som noe fra en koselig trattoria i Toscana.
Et lite tips før du begynner:
Bruk en god mozzarella sammen med parmesan for ekstra ostetrekk og smak. En skvett balsamico hever tomatene til nye høyder, og litt flaksalt over det hele setter prikken over i-en.


INGREDIENSER
-
1 stor baguette eller 4 skiver godt, rustikt italiensk landbrød
-
3 modne tomater, i skiver
-
4 fedd hvitløk, finhakket
-
1 neve fersk basilikum, grovhakket
-
1 dl revet mozzarella
-
¼ dl revet parmesan (kan sløyfes, men anbefales)
-
¼ dl olivenolje av god kvalitet
-
1 ss balsamicoeddik
-
Litt flaksalt og nykvernet pepper etter smak
SLIK GJØR DU
-
Forvarm ovnen til 220 grader, over- og undervarme.
-
Skjær baguetten i tykke skiver og legg dem på et stekebrett med bakepapir.
-
Bland olivenolje, hvitløk og balsamico i en liten bolle. Pensle blandingen rikelig over brødet.
-
Dryss over mozzarella og parmesan.
-
Legg tomatskiver på toppen, og krydre med litt salt og pepper.
-
Stek midt i ovnen i ca. 10–12 minutter, eller til osten er gyllen og boblende.
-
Ta ut av ovnen og dryss over fersk basilikum før servering.
🍴 Serveringstips:
Server som tilbehør til pastaretter, supper, grillmat eller som en enkel smårett med et glass rødvin. Brødet er aller best nystekt, men kan også varmes opp igjen i ovnen for sprø skorpe.