Søte pinnsvinkaker – De morsomste småkakene barna elsker

av Eivind Ertesvåg

Vil du lage småkaker som både smaker himmelsk og ser ut som små pinnsvin? Disse småkakene er sprø utenpå, myke inni – og har en herlig overraskelse skjult i midten!

Perfekte til bursdag, eller bare som en søt liten aktivitet sammen med barna. Bonus: De er enklere å lage enn de ser ut!

pinnsvinkaker

Søte pinnsvinkaker med sjokolade og valnøtt

Print
Serveringer: 20 stk Forberedelsestid: Steke/koketid:
Nutrition facts: 210 Kalorier 12 gram Fett
Rating 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

  • 420 g hvetemel

  • 280 g usaltet smør, romtemperert

  • 110 g melis

  • 100 g mørk sjokolade (minst 60 % kakao)

  • 50 g sjokoladestrøssel

  • 40 g valnøttkjerner (ca. 10 nøtter)

  • 1 eggeplomme

SLIK GJØR DU

  1. Lag deigen:
    Pisk sammen melis, eggeplomme og smør med en håndmikser til det blir lyst og luftig. Tilsett melet litt etter litt og elt til du får en jevn og smidig deig.

  2. Skjul valnøttene:
    Del deigen i ca. 20 like store biter (på størrelse med en valnøtt). Trykk en halv valnøtt forsiktig inn i hver bit og form til små dråpeformede kuler – de skal ligne kroppen til et pinnsvin.

  3. Stek kakene:
    Legg kakene på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen på 180 °C over-/undervarme (160 °C varmluft) i ca. 13–15 minutter. Kakene skal være lett gyldne. La dem avkjøles helt på brettet.

  4. Pynt som pinnsvin:
    Smelt sjokoladen over vannbad. Dypp «snuten» og «baken» av hver kake i sjokolade. La det være igjen en lys stripe mellom de to – det gir en illusjon av hals.

  5. Lag piggene og ansiktet:
    Før sjokoladen på baksiden rekker å stivne, dryss over sjokoladestrøssel som skal ligne pigger. Bruk en tannpirker eller grillpinne til å lage små sjokoladeøyne foran på snuten.


Tips for ekstra smak

  • Prøv å rulle deigen i litt kanel eller vaniljesukker for ekstra aroma.

  • Vil du gjøre dem allergivennlige? Bruk solsikkekjerner eller rosiner i stedet for valnøtt.

  • Oppbevares i tett boks og holder seg sprø i opptil en uke!

Har du prøvd denne oppskriften?
Har du laget denne? Tagg oss gjerne på Instagram

Du liker nok disse