onsdag, september 10, 2025

Skinkepai med brokkoli – enkel middagspai som hele familien liker

av Elisabeth

Pai er den perfekte restemiddagen – og denne varianten med skinke, brokkoli og ost er både enkel, smakfull og rask å lage. Med ferdig paibunn sparer du tid, og fyllet kan du tilpasse etter det du har i kjøleskapet. Server gjerne med en frisk salat! Denne oppskriften er etter inspirasjon fra matprat.

Kreditering:MatPrat. Fotograf:Sara Johannessen

Skinkepai med brokkoli

Print
Serveringer: 4 Forberedelsestid: Steke/koketid:
Nutrition facts: 440 Kalorier 30 g Fett
Rating 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

  • 1 stk ferdig paideig (ca. 20–22 cm form)

Fyll:

  • 100 g brokkoli

  • 100 g strimlet kokt skinke

  • 1 fedd hvitløk, finhakket

  • ¼ stk purre, strimlet

  • 4 egg

  • 2 dl melk eller fløte

  • 1,5 dl revet hvitost

  • Salt og pepper, etter smak

SLIK GJØR DU

  1. Forbered paiskallet:
    Forvarm ovnen til 200 °C. Legg paideigen i en smurt paiform (20–22 cm). Trykk godt opp mot kantene. Legg bakepapir over deigen og fyll med tørkede erter eller ris for blindbaking.

  2. Forstek paiskallet:
    Stek midt i ovnen i 12–15 minutter, til kantene begynner å få farge. Fjern papir og erter/ris, og sett paiskallet til side.

  3. Forbered fyllet:
    Del brokkolien i små buketter og forvell i kokende vann i 2–3 minutter. Skyll raskt i kaldt vann og la renne godt av.

  4. Legg i fyllet:
    Fordel brokkoli, skinke, hvitløk og purre jevnt utover paiskallet.

  5. Lag eggeblandingen:
    Visp sammen egg og melk (eller fløte). Smak til med salt og pepper. Hell over fyllet og topp med revet ost.

  6. Stek ferdig paien:
    Senk temperaturen til 180 °C og stek midt i ovnen i 25–30 minutter – til paien er gyllen og eggestanden har satt seg.

Serveringstips:
Server varm eller lun, gjerne med en frisk grønn salat.

Har du prøvd denne oppskriften?
Har du laget denne? Tagg oss gjerne på Instagram

Du liker nok disse