Hjemmelaget focaccia med sprø skorpe og myk kjerne

av Elisabeth

Det er få ting som slår duften av nystekt focaccia – det italienske brødet som er like godt alene som det er til suppe, salat eller pasta. Denne oppskriften gir deg en saftig og luftig focaccia med sprø skorpe og deilig smak av olivenolje og urter. Den er enkel å lage, krever få ingredienser, og passer perfekt enten du skal ha gjester eller bare vil unne deg noe ekstra godt hjemme. Prøv den du også – du kommer ikke til å angre!

Foto: Canva

Hjemmelaget focaccia med sprø skorpe og myk kjerne

Print
Serveringer: 6–8 personer Forberedelsestid: Steke/koketid:
Nutrition facts: 270 Kalorier 9 gram Fett
Rating 4.0/5
( 2 stemmer )

INGREDIENSER

600 g hvetemel
1 pose tørrgjær (eller 25 g fersk gjær)
1 ts sukker
2 ts salt
5 dl lunkent vann
3 ss olivenolje

Topping:
2–3 ss olivenolje
Maldonsalt
Frisk rosmarin eller tørket oregano
Evt. cherrytomater, oliven, rødløk i skiver

SLIK GJØR DU

  1. Lag deigen: Bland mel, gjær, sukker og salt i en stor bolle. Tilsett lunkent vann og olivenolje. Rør godt eller elt med maskin til en klissete og smidig deig.

  2. Hev: Dekk bollen med plast eller et kjøkkenhåndkle, og la heve i 1–1,5 time, til dobbel størrelse.

  3. Form deigen: Dekk en langpanne (ca. 30x40 cm) med bakepapir og smør papiret godt med olivenolje. Hell deigen i langpannen og bruk oljede fingre til å trykke den utover og lage små groper i overflaten.

  4. Topp og etterhev: Drypp over olivenolje, strø på salt, urter og eventuelt annen topping. La etterheve i 30 minutter.

  5. Stek: Stek midt i ovnen på 225 °C i ca. 20–25 minutter, til focacciaen er gyllen.

  6. Avkjøl og server: La avkjøle på rist og server lun eller kald. Passer perfekt med aioli, pesto eller som tilbehør til middag.

Har du prøvd denne oppskriften?
Har du laget denne? Tagg oss gjerne på Instagram

Du liker nok disse