Dette pestobrødet er ikke bare nydelig å se på, det er også helt glutenfritt og utrolig smakfullt. Perfekt som tilbehør til supper og salater, eller som et dekorativt og velsmakende innslag på tapasbordet. Denne oppskriften er etter inspirasjon fra matprat.


INGREDIENSER
Ingredienser (1 stort brød)
Deig:
-
150 g smør
-
6 dl melk
-
1 pk tørrgjær
-
1,5 ts fiberhusk
-
250 g jyttemel
-
500 g Semper mix (glutenfri melblanding)
-
2 ts salt
-
1 ss sukker
-
1 ts bakepulver
-
1 egg
Fyll:
-
0,5 glass pesto (grønn eller rød, etter smak)
SLIK GJØR DU
-
Lag deigvæsken:
Smelt smøret, tilsett melk og varm opp til fingervarm temperatur (ca. 37 °C). Rør inn tørrgjær og fiberhusk. La blandingen stå og svelle i 5–10 minutter. -
Lag deigen:
Bland sammen jyttemel, Semper mix, salt, sukker og bakepulver i en bakebolle. Hell i væsken og elt godt, enten i kjøkkenmaskin eller for hånd. Dekk til og hev i ca. 45 minutter til dobbel størrelse. -
Fyll og form:
Kjevle deigen ut til et stort rektangel. Smør et jevnt lag pesto utover hele flaten. Rull sammen som en rullekake og skjær rullen i to på langs. Flett de to delene sammen med snittflatene opp for å få en vakker virvel. -
Etterhev og stek:
Smør en brødform og legg fletten i formen – del gjerne i to og legg lagvis om formen er liten. Etterhev i 20 minutter. Forvarm ovnen til 225 °C. -
Pensle og stek:
Pensle med sammenvispet egg og stek brødet på nederste rille i 30–40 minutter, til det er gjennomstekt og gyllent.
Tips til servering
– Perfekt som tilbehør til supper og gryter
– Nydelig på tapasbordet
– Smaker fantastisk med en skive god ost
– Varier fyllet: prøv med rød pesto, tapenade eller urteost