Lyst på noe godt til frokost eller mellommåltid – uten tilsatt sukker eller mel? Disse havrepannekakene er både raske, mettende og fulle av næring. De krever få ingredienser og er perfekte for travle hverdager.

INGREDIENSER
Ingredienser (4 porsjoner)
-
2 kopper havregryn (ca. 220 g)
-
½ ts salt (ca. 3 g)
-
4 egg
-
1 kopp varm melk (ca. 250 ml)
-
3 ½ ss smeltet smør (ca. 50 g)
Valgfritt:
-
1 most banan for litt naturlig sødme
-
1 scoop proteinpulver for ekstra metthetsfølelse
-
Plantemelk som havre- eller mandelmelk kan brukes
SLIK GJØR DU
-
Lag røren:
Ha havregryn, salt, egg, varm melk og smeltet smør i en blender. Kjør til en jevn og glatt røre. -
Forbered pannen:
Varm en non-stick stekepanne på middels varme. Tilsett litt smør eller olje for å smøre. -
Stek pannkakene:
Hell litt røre i panna og fordel lett. Stek i 1–2 minutter på hver side, til de er gylne og faste. -
Server:
Server med bær, yoghurt, nøttesmør eller det du har i kjøleskapet – enkelt og godt!
Tips!
-
Røren kan også lages kvelden før og oppbevares i kjøleskap.
-
Lag dobbel porsjon og frys ned – perfekt som sunn snack eller matpakke.