tirsdag, september 2, 2025

Sunne havrepannekaker – ferdige på 5 minutter!

av Elisabeth

Lyst på noe godt til frokost eller mellommåltid – uten tilsatt sukker eller mel? Disse havrepannekakene er både raske, mettende og fulle av næring. De krever få ingredienser og er perfekte for travle hverdager.

Sunne havrepannekaker – ferdige på 5 minutter!

Print
Serveringer: 4 Forberedelsestid: Steke/koketid:
Nutrition facts: 330 Kalorier 18 grams Fett
Rating 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 2 kopper havregryn (ca. 220 g)

  • ½ ts salt (ca. 3 g)

  • 4 egg

  • 1 kopp varm melk (ca. 250 ml)

  • 3 ½ ss smeltet smør (ca. 50 g)

Valgfritt:

  • 1 most banan for litt naturlig sødme

  • 1 scoop proteinpulver for ekstra metthetsfølelse

  • Plantemelk som havre- eller mandelmelk kan brukes

SLIK GJØR DU

  1. Lag røren:
    Ha havregryn, salt, egg, varm melk og smeltet smør i en blender. Kjør til en jevn og glatt røre.

  2. Forbered pannen:
    Varm en non-stick stekepanne på middels varme. Tilsett litt smør eller olje for å smøre.

  3. Stek pannkakene:
    Hell litt røre i panna og fordel lett. Stek i 1–2 minutter på hver side, til de er gylne og faste.

  4. Server:
    Server med bær, yoghurt, nøttesmør eller det du har i kjøleskapet – enkelt og godt!


Tips!

  • Røren kan også lages kvelden før og oppbevares i kjøleskap.

  • Lag dobbel porsjon og frys ned – perfekt som sunn snack eller matpakke.

Har du prøvd denne oppskriften?
Har du laget denne? Tagg oss gjerne på Instagram

Du liker nok disse