tirsdag, oktober 28, 2025

Sprø på utsiden, myk i midten – disse mini-pavlovaene blir en dessert-hit på kakebordet

av Elisabeth

Lyst på en elegant dessert som er både lett å lage og får gjestene til å måpe? Da bør du prøve disse nydelige mini-pavlovaene! Med sprø marengsbunn, luftig krem og friske bær er dette små munnfuller av himmel – helt uten eddik og maisenna. Bonus: Du kan lage marengsbunnene i god tid og bare pynte rett før servering. Denne oppskriften er etter inspirasjon fra matprat.

Foto: Canva

: Mini-pavlova uten eddik og maisenna

Print
Serveringer: 8 Forberedelsestid: Steke/koketid:
Nutrition facts: 290 Kalorier 18 gram Fett
Rating 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

Marengsbunn:

  • 4 eggehviter

  • 0,5 ts bakepulver

  • 3 dl sukker

Pynt:

  • 3 dl kremfløte

  • ca. 200 g jordbær

  • ca. 200 g blåbær

SLIK GJØR DU

Pisk marengs:
Ha eggehvitene i en ren bolle (helst metall eller glass) og pisk til stivt skum. Bland sukker og bakepulver, og tilsett det gradvis mens du fortsetter å piske. Pisk til marengsen er helt stiv og blank – den skal danne «topper» når du løfter vispen.

2. Form små kaker:
Ha marengsen i en sprøytepose og lag åtte små rundinger (ca. 8–10 cm i diameter) på et bakepapirkledd stekebrett. Har du ikke sprøytepose, kan du bruke to spiseskjeer til å forme små «reder».

3. Stek marengsene:
Stek midt i ovnen – først ved 175 °C i 10 minutter, deretter senk temperaturen til 150 °C og stek i ytterligere 50 minutter. Marengsene skal være sprø utenpå og litt seige inni. La dem avkjøles helt på rist.

4. Pisk krem:
Pisk kremfløten til myk, stiv krem. Ønsker du mer smak, kan du vende inn litt vaniljekrem eller noen dråper romessens.

5. Pynt og server:
Rett før servering topper du hver pavlova med krem og pynter med friske jordbær og blåbær. Server straks for sprøest mulig resultat!


Tips og variasjoner

  • Marengsbunnene holder seg fint i en tett boks i flere dager, så lag dem gjerne på forhånd.

  • Bytt ut bær med mango, pasjonsfrukt eller kiwi for tropisk vri.

  • Ønsker du ekstra crunch? Dryss over hakkede pistasjnøtter eller hvit sjokolade før servering.

  • Oppbevaring

    Oppbevar marengsbunnene tørt og luftig. Ikke fyll dem før servering, da blir de myke. Ferdig pyntede kaker bør spises samme dag.

Har du prøvd denne oppskriften?
Har du laget denne? Tagg oss gjerne på Instagram

Du liker nok disse