fredag, oktober 24, 2025

Smashkake- kombinasjonen av sprø marengsbunn, eggekrem og biter av smash

av Elisabeth

Noen kaker er rett og slett umulige å glemme – og denne smashkaken er en av dem. Tenk deg sprø marengs, silkemyk eggekrem, fluffy pisket krem og biter av Smash – alt toppet med sjokoladesaus. Søtt, salt, luftig og knasende i hver eneste munnfull. Dette er ikke bare en kake – det er en opplevelse!

Smashkaken er en slags luksuriøs dobbelt-Pavlova, men med den geniale idéen å blande inn det folk flest elsker å småspise på lørdagskvelden: Smash. Den er overraskende enkel å lage, men krever litt planlegging – og du må vente med å montere den til rett før servering for å beholde marengsbunnen sprø og perfekt. Denne oppskriften er inspirert av matprat.

Kreditering: MatPrat Fotograf: Sara Johannessen

Smashkake

Print
Serveringer: 12 Forberedelsestid: Steke/koketid:
Nutrition facts: 420 Kalorier 28 gram Fett
Rating 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

Marengsbunn:

  • 6 eggehviter

  • 0,5 ts salt

  • 375 g sukker

  • 3 ts maisenna

  • 1,5 ts hvitvinseddik

  • 50 g grovhakket Smash (til marengsen)

Eggekrem:

  • 6 eggeplommer

  • 5,5 dl melk

  • 0,5 dl sukker

  • 1,5 ss maisenna

  • 5 gelatinplater

Til montering og pynt:

  • 2 dl kremfløte

  • 50 g ekstra Smash (til toppen)

  • 2 ss sjokoladesaus (ferdigkjøpt eller hjemmelaget)

SLIK GJØR DU

1. Lag eggekrem:
Start med å bløtlegge gelatinplatene i kaldt vann. Visp sammen eggeplommer, melk, sukker og maisenna i en tykkbunnet kjele. Klipp gelatinplatene i mindre biter og ha dem i kjelen. Varm forsiktig opp under omrøring til kremen tykner. Trekk til side ved behov for å unngå at den skiller seg. Avkjøl helt.

2. Lag marengsbunnene:
Pisk eggehvitene med salt til mykt skum. Øk hastigheten og tilsett sukker litt etter litt til du får en blank og stiv marengs. Vend inn siktet maisenna og eddik med en slikkepott. Tilsett grovhakket Smash og vend forsiktig inn.

3. Form og stek marengsen:
Tegn to sirkler (ca. 22–24 cm) på bakepapir og fordel marengsen jevnt. Stek midt i ovnen på 120 °C i ca. 1,5 time, til de er sprø utenpå. Slå av ovnen og la bunnene stå til de er helt avkjølte – gjerne over natten med døren på gløtt.

4. Pisk krem og bland:
Pisk fløten til stiv krem. Rør den avkjølte eggekremen glatt, og vend forsiktig sammen med kremen.

5. Monter kaken:
Legg én marengsbunn på et serveringsfat. Smør over halvparten av kremen, dryss over litt knust Smash. Legg på neste bunn og gjenta. Topp med resten av Smash og ringle over sjokoladesaus rett før servering.


Forbedringstips:

  • For ekstra smak kan du tilsette 1 ts vaniljesukker i eggekremen.

  • Vil du gjøre kaken glutenfri? Velg en glutenfri sjokoladesaus og dobbeltsjekk Smash-innpakningen.

  • Du kan også bruke andre snacks som salt karamell eller Non Stop.

Har du prøvd denne oppskriften?
Har du laget denne? Tagg oss gjerne på Instagram

Du liker nok disse