onsdag, januar 19, 2022

Sliter du med å kvitte deg med ting? Da er du ikke alene…

Populært

Gjennom et tiår kan det være store variasjoner i hva du liker, og i livet selv. Saker og ting hoper seg opp mens trender kommer og går.

En fersk undersøkelse som ble gjort på oppdrag fra oppbevaringsaktøren Elfa viser at 58 prosent av nordmenn føler en lettelse etter å ha ryddet bort ting i hjemmet.

Interiørkonsulent og stylist Elisabeth Halbjørhus gir tips til hvordan man best uttrykker personligheten sin i hjemmet ved hjelp av eiendeler.

Det er ikke uvanlig å uttrykke sin identitet gjennom ulike personlige gjenstander i hjemmet. Men det er viktig for trivselen at man ikke lar alle sine eiendeler ligge fremme hele tiden. Likevel kan det være vanskelig å kvitte seg med ting i hjemmet.

På toppen av lista over de tingene som er vanskeligst å skille seg av med, finner vi arvegods, etterfulgt av fotografier, gamle bøker samt favorittklær og sko.

–Vår undersøkelse viser at nærmere 2 av 5 nordmenn har skuffer med ting som de ikke har åpnet på ett år. Antakelig fordi mange ikke har lyst til å rydde og sortere, sier oppbevaringsekspert Hilde Børresen Istre i Elfa.

Hun påpeker at det med god oppbevaring blir enklere og mer givende å holde orden, få bort det man ikke vil ha fremme, og fremheve det man vil at skal synes.

– Små detaljer gjør stor forskjell som kan resultere i et trivelig og ikke minst personlig hjem, sier hun.

De aller fleste mener at oppbevaring er viktig når man velger bolig, og nesten en av seks sier stemningen i husholdningen blir negativt påvirket av uorden i hjemmet.

Elisabeth Halbjørhus i Elfa

Elisapeth Halbjørhus’ 5 eksperttips om personlig interiør

Det krever tid og omtanke å bygge opp et hjem med orden og harmoni.

Studio Elfas medlem Elisabeth Halbjørhus er interiørkonsulent og stylist. Hun har tipser om ulike måter man kan optimalisere både areal og interiør på – alt for å skape et personlig inntrykk på best mulig måte.

Velg ut godbiter fra trendene – innred med ting som du liker ekstra godt, slik at hjemmet ditt fungerer i lengden også.

Invester kun i ting du elsker – gå bort fra bruk og kast-kulturen, sats heller på interiør som du virkelig trenger, og som har god kvalitet.

Bruk tid på interiøret – samle inspirasjon, lag moodboards og prøv deg frem med ulike kombinasjoner. Til slutt finner tingene sin rette plass!

Rydd opp og bare ta vare på ting som du virkelig liker – vi samler opp mye gjennom årene, så pass på å selge eller gi bort ting regelmessig, og omgi deg heller med ting du liker.

Miks og match – bland gjerne nytt med gammelt, lyst med mørkt, mønster med ensfarget. Det gir en mye mer personlig følelse i hjemmet og en dynamisk helhet når man klarer å få en god balanse i interiøret.

1,199FansLik
271FølgereFølg

Neste artikkel