Har du lyst på en rask, søt og uimotståelig dessert som barna vil elske? Denne oreodesserten med fløyelsmyk ostekrem og søte kjekslag er perfekt når du vil imponere – uten å bruke hele kvelden på kjøkkenet. Server i glass for en ekstra lekker presentasjon! Denne oppskriften er etter inspirasjon fra matprat.


INGREDIENSER
-
350 g kremost naturell
-
3 dl kremfløte
-
1 stk. vaniljestang
-
2 ss sitronsaft
-
120 g melis
-
2 pk Oreo-kjeks (ca. 28–30 stk)
SLIK GJØR DU
-
Lag ostekremen
Ha kremosten i en kjøkkenmaskin sammen med 2 ss fløte, sitronsaft, melis og frøene fra en vaniljestang. Kjør til du får en jevn og glatt masse.
👉 Tips: Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene med kniv. -
Pisk kremfløten
Pisk resten av fløten i en egen bolle til den danner myke topper – ikke for stiv. Vend kremen forsiktig inn i osteblandingen med slikkepott. Nå har du en luftig og syrlig ostekrem! -
Knus Oreokjeks
Del kjeksene i små biter eller grovknus dem med en kjevle. La noen være litt chunky for god tekstur. -
Monter desserten
Legg et lag knuste Oreos i bunnen av hvert glass, etterfulgt av et lag ostekrem. Gjenta til glasset er fylt – avslutt gjerne med kjeks på toppen. -
Sett kaldt
Oppbevar desserten i kjøleskapet frem til servering, helst minst 30 minutter.
💡 Tips for å bruke opp restene
Har du Oreo-kjeks til overs? Lag milkshake med vaniljeis og melk!