Dette er kanskje den saftigste kaken du noen gang vil bake – og den er utrolig enkel

av Eivind Ertesvåg

Leter du etter en uimotståelig kakeoppskrift som både er enkel å lage og gir et imponerende resultat? Da må du prøve denne nydelige ostekaken med marengslokk! Den kombinerer silkemyk kvargfylling, sprø marengs og en deilig, smørbasert bunn – alt bakt sammen i én form.

Perfekt til kaffebesøket, bursdager eller når du bare vil unne deg noe ekstra godt.

kake

Saftig kvargkake med marengslokk

Print
Serveringer: 10 Forberedelsestid: Steke/koketid:
Nutrition facts: 450 Kalorier 22 gram Fett
Rating 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

Bunn:

  • 200 g hvetemel

  • 100 g sukker

  • 50 g smør

  • 1 egg

  • 1 ts vaniljesukker

  • 2 ts bakepulver

Kvargfyll:

  • 750 g kvarg (10 % fett for best konsistens)

  • 200 g sukker

  • 1 dl nøytral olje (f.eks. raps)

  • 1 ts vaniljesukker

  • 4 eggeplommer

  • 1,5 pakke ferdiglaget vaniljekrem

  • 5 dl melk

Marengs:

  • 4 eggehviter

  • 100 g sukker

SLIK GJØR DU

1. Lag bunnen:

Bland hvetemel, sukker, smør, egg, vaniljesukker og bakepulver til en jevn deig. Trykk deigen ut i en smurt form (ca. 24 cm i diameter), og sørg for å forme en kant som går litt opp langs kanten. Sett formen kjølig mens du lager fyllet.

2. Kvargfyll:

Visp sammen kvarg, sukker, olje, vaniljesukker, eggeplommer, vaniljekrem og melk til en jevn røre. Hell røren over bunnen i formen.

3. Stek kaken første gang:

Forvarm ovnen til 180 °C (over- og undervarme). Stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter, eller til fyllet har satt seg.

4. Marengs:

Mens kaken stekes, pisker du eggehvitene stive. Tilsett sukker litt etter litt underveis i piskingen, til du får en blank og fast marengs.

5. Stek andre gang:

Ta kaken ut av ovnen, fordel marengsen jevnt over toppen og sett den tilbake i ovnen i ytterligere 15 minutter. Marengsen skal få en lett gyllen overflate.

6. Avkjøl og server:

La kaken avkjøles helt i formen. Den kan gjerne stå kaldt noen timer eller over natten. Litt sprekker i marengsen er helt normalt – det gir kaken et rustikt og hjemmelaget preg.


Serveringstips:

Dryss gjerne litt melis over toppen før servering, og pynt med friske bær som jordbær, blåbær eller bringebær for en ekstra luksuriøs dessertopplevelse. 🍓✨


Denne kaken er både enkel å lage og en sikker vinner hos både barn og voksne. Den holder seg godt i kjøleskapet og smaker like godt dagen etter – perfekt å lage i forkant av selskaper!

Har du prøvd denne oppskriften?
Har du laget denne? Tagg oss gjerne på Instagram

Du liker nok disse