Er du ute etter en enkel, frisk og smakfull rett som passer like godt som tilbehør til grillmaten som alene i sommersola? Da er denne greske salaten akkurat det du trenger. Med solmodne tomater, sprø agurk, kremet fetaost og smakfulle oliven får du en smak av Middelhavet – rett hjem på kjøkkenbordet.
Server den med en god klatt tzatziki og litt nybakt brød, og du har et komplett måltid som både metter og forfrisker. Denne oppskriften er etter inspirasjon fra matprat.

Foto: MatPrat v/ Sara Johannessen

INGREDIENSER
3 tomater
8 cherrytomater
½ rødløk
1 agurk
150 g kalamataoliven eller sorte oliven
2 ss olivenolje
1 ss tørket oregano
1 hjertesalat
150 g fetaost
3 dl tzatziki
SLIK GJØR DU
-
Skjær tomater i grove biter, del cherrytomater i to og kutt rødløken i tynne ringer. Ha alt i en stor bolle.
-
Skrell agurken, del den på langs og skrap ut innmaten. Skjær i skiver og legg i bollen.
-
Tilsett oliven, olivenolje og oregano. Bland forsiktig og la stå i 5 minutter.
-
Skyll og riv hjertesalaten grovt. Fordel på et serveringsfat.
-
Legg grønnsakene oppå salaten og smuldre fetaost over. Server med tzatziki.