onsdag, september 10, 2025

Sitron og blåbærkake – frisk, saftig og enkel å lage

av Elisabeth

Lyst på en kake som smaker sommer? Denne langpannekaken med sitron og blåbær er akkurat det du trenger. Den er enkel å lage – og er perfekt til fest, dugnad eller når du bare vil unne deg noe godt med friske bær. Oppskriften er etter inspirasjon fra matprat.

Fotograf:Synøve Dreyer

Sitron- og blåbærkake i langpanne

Print
Serveringer: 12–16 stykker Forberedelsestid: Steke/koketid:
Nutrition facts: 290 Kalorier 14 g Fett
Rating 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

Røre:

  • 250 g hvetemel

  • 2 ts bakepulver

  • 225 g sukker

  • 4 egg

  • 225 g smør (romtemperert)

  • 3 ss melk

  • Revet skall av 3 sitroner

  • 250 g blåbær (ferske eller frosne)

Glasur:

  • 200 g melis

  • 8 ss sitronsaft

Pynt (valgfritt):

  • Revet sitronskall

  • Blåbær

  • Spiselige blomster (f.eks. blomkarse, tusenfryd eller mynteblader)

SLIK GJØR DU

  1. land mel, bakepulver og sukker i en stor bakebolle. Lag en fordypning i midten og tilsett egg, romtemperert smør, melk og revet sitronskall. Pisk til en jevn, tykk røre. Vend forsiktig inn blåbærene med slikkepott.

  2. Stek kaken:
    Hell røren i en liten langpanne (ca. 30 x 25 cm) dekket med bakepapir. Jevn ut overflaten. Stek midt i ovnen på 180 °C i ca. 35–40 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt. Test med trepinne.

  3. Avkjøl:
    Løsne kaken fra kantene og velt den forsiktig over på en rist. La den avkjøles helt før du legger på glasuren.

  4. Lag glasur og pynt:
    Rør sammen melis og sitronsaft til en glatt glasur. Bre den jevnt over kaken. Pynt med revet sitronskall, blåbær og friske blomster hvis du ønsker et ekstra vakkert resultat.

Har du prøvd denne oppskriften?
Har du laget denne? Tagg oss gjerne på Instagram

Du liker nok disse